Vi er alltid klare til å gjøre en ekstra innsats når det kommer til kjøkkenet ditt

Med mange års erfaring forstår vi at reisen fra idé til ferdig kjøkken kan virke overveldende. Ikke bekymre deg. Vi veileder deg trygt gjennom hele prosessen

 

Kjøkken nyheter 2023: Nye overflater, nye grep og nye kombinasjoner

Nytt kjøkken i dansk design

2024 kjøkkennyheter

2024 nyhetene er her. Er du klar for å bli inspirert? 

Oppdag vår nye kolleksjon, som pakker seg inn i nye gylne farger og nye design, mens en gammel klassiker møter nåtiden i en nytolket, nordisk setting.

Fra oss til deg... akkurat her.

Ta en sniktitt her
2024 nyheter du ikke har sett før
2024 nyheter du ikke har sett før

Beslutningen om å unne seg et nytt kjøkken eller bad er ganske lett. Hos Designa gjør vi vårt beste for at også det neste skrittet i prosessen om å realisere kjøkkendrømmen blir lett og morsom.  

Opplev våre 5 kolleksjoner

Vi har kategorisert våre design i fem flotte kolleksjoner for deg. Finn din favoritt eller kombiner dem slik du vil.​ Vi gir deg ekspertveiledning, og er alltid klare til å gjøre en ekstra innsats for deg.

Hvorfor velge Designa?

Det er ikke stort som gjør oss mer fornøyd enn når våre (altså både ditt og vårt) kjøkken blir flittig brukt av deg og dine – fordi vi sammen har skapt det. Det fungerer. Både i dag og i morgen. 

Bestill et kjøkkenmøte
grafik af planter
Book møte

Skal du ha et nytt kjøkken?

Drømmer du om et nytt kjøkken med god kvalitet og lekkert design? Da er du på rett plass. Hos Designa har vi nemlig utviklet, designet og raffinert kjøkken siden 1992. 

Vi er stolte håndverkere, og er stolte av våre ulike design som passer deg, din hverdag og livsstil. Vi har stor respekt for det livet du lever og ønsker derfor at kjøkkenet er av en slik kvalitet at det holder høy standard, år etter år.  

Vi går ikke på kompromiss med hverken materialer eller design. Vi mener nemlig at det gode kjøkken har nettopp de to tingene, og at du dermed kan bruke det i mange år. Det skal fungere til både hverdag og fest, og du skal nyte både stilen og kvaliteten i mange år fremover.  

For oss er godt design når estetikk og nytte går hånd i hånd.  

Skal du ha et nytt kjøkken?
Skal du ha et nytt kjøkken?

Kjøkkenet er hjertet av hjemmet

Et kjøkken er ikke et hvilket som helst rom i huset ditt. Det er hjertet av huset, et samlingssted hvor man oppholder seg i mange timer i løpet av en dag. Det er her du drikker dagens første kaffekopp, der familien samles ved middagsbordet, der barna jobber med leksene og de gode stundene med familien skjer. Og det er her dere koser dere med baking og kokkelering i helgene. 

Kjøkkenet danner, kort sagt, rammene for de mange, gode og viktige stundene av livet. 

Derfor tar vi og våre rådgivere jobben vår seriøst. Vår viktigste oppgave er å lytte til dine ønsker og lære av dine erfaringer, noe vi alltid ønsker å gjøre før vi kommer med anbefalinger. 

Derfor kan vi stille følgende spørsmål: 

  • Hvordan bruker du og familien kjøkkenet i hverdagen? 

  • Hvilke materialer kan dere like best og hvorfor? 

  • Skal kjøkkenet være enkelt å vedlikeholde? 

  • Går dere etter et iøynefallende eller diskre kjøkken? 

  • Hvordan ser resten av hjemmet og boliginnredningen ut? 

Det og flere spørsmål setter rammen for de innledende samtalene våre når du skal planlegge ditt nye kjøkken. 

Forbered deg på ditt kjøkkenmøte med oss
Kjøkkenet er hjertet av hjemmet
Kjøkkenet er hjertet av hjemmet

Ta hverdagen i betraktning

Er kjøkkenet rommet for samtaler? Familieliv? Matlaging? Hva med et kjøkken som kan passe til alt? 

Smarte betegnelser er det nok av, men hva vi kaller det er ikke så viktig. Innredningen og planleggingen av kjøkkenet handler i hovedsak om hvordan du bruker det i hverdagen. 

Naturligvis spiller størrelsen på rommet og hjemmet ditt også en rolle, men det viktigste er at du innreder kjøkkenet slik at det passer det hverdagslivet du og din familie lever.

Ta hverdagen i betraktning når du velger kjøkken
Ta hverdagen i betraktning når du velger kjøkken

Det lille kjøkkenet

Har du få kvadratmeter å rutte med, er det ekstra viktig at du utnytter plassen mest mulig. Smart oppbevaring, plassoptimerte løsninger og maksimal utnyttelse av rommets flater er bare noen av de løsningene vi kan hjelpe deg med.  

Fleksibilitet og multifunksjonelle løsninger er i fokus når vi hjelper deg å innrede et lite kjøkken. Kjøkkenskap fra gulv til tak kan være en god løsning, da det gir maksimal utnyttelse av rommets få kvadratmeter.  

Det kan også være en fordel å velge flere, smalere skap fremfor færre brede, da det får kjøkkenet til å virke større, samtidig som det gjør det lettere å organisere og utnytte plassen i skapene.  

Og for all del, ikke gå på kompromiss med benkeplaten! Selv på et lite kjøkken er det bruk for minimum tre meters benkeplass, inklusiv vask og platetopp, dersom det skal være funksjonelt og brukbart i hverdagen.  

Les mer
Innredning av små kjøkken
Innredning av små kjøkken

En åpen løsning som rommer det hele

Hvis du er heldig og har god plass på kjøkkenet ditt, er det gøy å gjøre rommet til mer enn "bare" et kjøkken. En åpen stue/kjøkken-løsning er både praktisk og fint, hvor det åpner for et rammeverk som danner rom for både matlaging, servering og hverdagslig moro. 

Det inneholder ofte ikke bare kjøkken og en spiseplass, men også ofte arbeidsplass, en sosial arena for når man har gjester og innsyn til TV-stua.  

Kjøkkenet som allrom er dog ikke automatisk vellykket. Det er flere ting man skal være oppmerksom på når man innreder det. 

Først og fremst er det viktig at du innreder i soner, og at du på den måten holder passasjene fri, slik at det er mulig å bevege seg rundt. Vær oppmerksom på at avstanden mellom kjøkkenets viktigste funksjoner ikke er for liten eller for stor.  

Enkel og åpen tilgang på vask, kjøleskap og platetopper sparer deg for mange irritasjoner og letter arbeidet på kjøkkenet.  

En åpen løsning som rommer det hele
En åpen løsning som rommer det hele

Et kjøkken for den kreative matentusiasten

Skal det være plass til store armbevegelser, gryter, panner og all verdens kjøkkenmaskiner? En fancy espressomaskin eller kanskje til og med et vinkjøleskap? 

Et du en matentusiast og fritidskokk kan du nesten ikke få nok (leke)plass på kjøkkenet. Det skal du selvsagt ta høyde for når du innreder kjøkkenet ditt. 

Sørg for at det er enkelt å få tak i de kjøkkenredskapene og maskinene du bruker mest. Nyter du å betrakte håndverket og kvaliteten på kjøkkenutstyret ditt, kan det også være en god ide å frigjøre vegg- og benkeplass til en åpen oppbevaringsløsning. 

La for guds skyld være å gå på kompromiss når du velger hvitevarer. Hvis kjøkkenet er din lekeplass og ditt fristed vil du irritere deg over at du ikke valgte den ovnen eller de platetoppene du drømte om. 

Et kjøkken for matentusiasten
Et kjøkken for matentusiasten

Familiekjøkkenet

Skal familien være i fokus på kjøkkenet ditt? Og skal det være masse plass til at både store og små kan lage mat og hygge seg sammen?  

I så fall er det opplagt at du innreder det nye kjøkkenet med en kosekrok til lekselesing, kreativt arbeid og småsnakk, mens maten klargjøres. Kort sagt bør du innrede kjøkkenet som en plass der familien kan være sammen. 

Det kan også være en ide å vurdere å innrede kjøkkenet med flere adskilte kjøkkenøyer, da det frigir plass til skiftende aktiviteter. 

Sett ekstra fokus på mye benkeplass, så er det også mulighet for at flere kan lage mat sammen. Gjør plass til krakker, så selv familiens minstemann kan nå opp til kjøkkenbenken.  

Tenk smarte materialer som er enkle å vedlikeholde, slik som stål, stein og laminat. På denne måten krever det lite vedlikehold i hverdagen og små uhell blir mindre synlige.  

Familiekjøkkenet med plass til store og små
Familiekjøkkenet med plass til store og små

Kjøkkenstil og innredning

Den stilen du velger å gå for på kjøkkenet skal først og fremst passe til deg og din familie.  

Er dere glad i farger, eller liker dere en mer enkel og diskre stil? Er dere vågale og tør å gå for nye veier, samt følge trender? Eller foretrekker dere klassiske og tidløse løsninger? 

Deres personlige smak er en ting, men kjøkkenet skal også passe inn med resten av huset, eller leiligheten. Bor du i en moderne leilighet, en klassisk sveitservilla eller en funkisbolig? Liker du å innrede med treverk, hvite vegger og naturlige materialer, eller er det fresh tapet, farger, kunst og plakater som er mer deg?  

Jo mer kjøkkenet ditt harmonerer med din boligarkitektur og stil, jo høyere er sannsynligheten for at du vil ha det lenge.  

Nedenfor går vi gjennom egenskapene til noen av de største kjøkkentrendene og stilene akkurat nå. Kanskje du kan kjenne deg igjen i en eller flere av dem? Kanskje du vil kombinere det beste fra to trender? Eller kanskje du er typen som vil gå din helt egen vei? Alt er mulig. 

Husk at du vil ha glede av kjøkkenet ditt i mange år fremover, derfor bør du tenke deg om to ganger før du velger. Vi er klare til å hjelpe og gi deg råd. 

Få flere tips og gode råd til kjøkkeninnredning

Det minimalistiske kjøkkenet

Er du glad i rene linjer, glatte flater og funksjonell estetikk? Da kan et moderne og minimalistisk kjøkken være noe for deg. 

Denne kjøkkenstilen kombinerer funksjonalitet og vakkert design. Samtidig gir den minimalistiske kjøkkenutformingen deg god mulighet til å legge et personlig preg og gi kjøkkenet ditt liv og sjel med dine helt egne detaljer. 

Minimalistiske kjøkken har ofte ingen overskap. I stedet er fokuset på de rene linjene og lange benkeplater med underskap, muligens også kombinert med skapvegg fra gulv til tak. 

De rene linjene gjentas i de diskré håndtakene, som for eksempel en gripelist på selve skapene. Det gir et stilig design, der dørene virker stramme og enkle. 

Alternativt er håndtakene helt borte som i det håndtaksfrie kjøkkenet, der en skyvefunksjon er integrert i skuffene i stedet. Det gir fred for øyet, understreker minimalismen og skaper et ryddig uttrykk.  

Opplev kolleksjonen ’Modern by Designa’
Det moderne, minimalistiske kjøkkenet
Det moderne, minimalistiske kjøkkenet

Det klassiske kjøkkenet

Er det viktig for deg å være tro mot boligens sjel? Kaller huset på et retro kjøkken, som elegant tolker en gammel klassiker på ny? 

Bor du i en klassisk frimurervilla, et hus fra -50 eller 60-tallet, eller kanskje et nedlagt landbruk? Da er et klassisk kjøkken veien å gå, nettopp for å gjenskape boligens uttrykk og sjel.  

De lakkerte og malte frontene med profilering spiller, sammen med markante håndtak i stål eller messing, en viktig rolle i det klassiske kjøkkenet. Her er det fokus på selv de minste detaljer, samt hvordan kjøkkenet kan være med på å få frem resten av boligens særegne arkitektur og stemning.  

Selv om du velger et klassisk kjøkken behøver det ikke bety at det skal gå på kompromiss med moderne løsninger og smart innovasjon. 

Du kan kombinere det klassiske designet med toppmoderne hvitevarer, integrert kjøkkenvifte og kanskje til og med et blandebatteri fra Cooker som gir kokende vann, rett fra krana? 

Opplev kolleksjonen ’Classic by Designa’
Det klassiske kjøkkenet
Det klassiske kjøkkenet

Valg av materialer og benkeplate

Et kjøkken vil alltid være definert av form og funksjon, men i dag er materialvalget minst like viktig og iøynefallende. Materialer snakker til sansene våre og er avgjørende for stemningen og atmosfæren du skaper på kjøkkenet ditt. 

Så la materialene snakke. Stein. Stål. Tre. Keramikk. Linoleum. Eller kanskje en blanding? Les videre og bli kjent med de mange forskjellige alternativene.

Dykk ned i detaljene

Det fargerike kjøkkenet

Elsker du farger, og ønsker du at kjøkkenet ditt skal avspeile din sans for kreativitet? Da skal du selvsagt gå den fargerike veien når du velger kjøkken. Det hvite kjøkkenet er ikke lenger det foretrukne valget blant moderne boligeiere, og det avspeiles i det store utvalget farger du kan velge mellom i dag.  

Blått, grønt eller grått? Hva med gult, rosa eller turkist? Kun fantasien setter grenser når du skal velge farger til ditt nye kjøkken. Det er også du som bestemmer om det skal være lakkerte eller malte fronter. Det er også mulig å få det med naturmaterialer som linoleum.  

Når du innreder det fargerike kjøkkenet, er det viktig å skape en rød tråd med resten av boliginnredningen din. Velger du et blått kjøkken, kan du med fordel tenke interiør i kontrastfarger eller supplerende farger i varierende toner blå i øvrige rom. 

Vurder også hvordan lamper, tilbehør og kunst på veggen kan samspille med fargen du har valgt. På denne måten skaper du både blikkfang og en helhetsopplevelse i hjemmet ditt. 

Opplev kolleksjonen ’Color by Designa’
Det fargerike kjøkkenet
Det fargerike kjøkkenet

Benkeplate

Skåret i stein 

Velger du en benkeplate i stein som granitt, får du et stykke natur inn på kjøkkenet ditt. Hvert stykke granitt har sitt helt eget uttrykk, farge og struktur. Granitten kan være svart, grå, blå, brunaktig, rødaktig og en kombinasjon av flere farger. Granitt er et ekstremt robust og slitesterkt materiale som på toppen av det hele er lett å rengjøre, og krever minimalt med vedlikehold. 

Luksuriøs marmor 

Det klassiske eller minimalistiske kjøkkenet får det lille ekstra med en benkeplate i marmor, som gir kjøkkenet et nesten kunstnerisk utseende. Marmor er tilgjengelig i et utall farger og nyanser, og det er derfor god mulighet til å velge den som appellerer til deg og resten av stilen på kjøkkenet. 

Industrielt stål 

Du kan også velge å gå hardt mot mykt med en bordplate av stål som en kontrast til fronter i f.eks varmt tre. En bordplate av stål har mange fordeler, ikke minst når det gjelder vedlikehold (nesten ingen), hygiene (lett) og holdbarhet (enorm). Samtidig har du muligheten til å la benkeplaten og vasken i stål smelte inn i en for et spesielt eksklusivt og industrielt utseende. 

Tre på toppen 

Nyanser av tre gir kjøkkenet ditt karakter. Gi for eksempel det hvite eller mørke kjøkkenet liv ved å legge til en benkeplate og hyller i tre. En benkeplate i tre er faktisk lettere å vedlikeholde enn mange tror. Riper kan lett pusses bort, og hvis du gir den pleie med treolje noen ganger i året, vil den være motstandsdyktig mot flekker.

Rimelig og full av alternativer 

En benkeplate i laminat er et godt valg for deg som har et øye for lav pris og samtidig ønsker en benkeplate som både er holdbar og som tilbyr mange forskjellige designalternativer. Benkeplater i laminat har en veldig glatt og jevn overflate og kan lages i en rekke forskjellige farger, mønstre og tykkelser, slik at du kan oppnå akkurat det utseendet du ønsker. 

Motstandsdyktig keramikk 

Bare legg potten direkte på bordet. Den keramiske benkeplaten er - som stålplaten - ideell for hjemmet, der kjøkkenet brukes flittig. Her får du en ripebestandig benkeplate som er varmebestandig opp til 300 grader. Benkeplaten i keramikk er laget av sand, feltspat, leire, mineraloljer og naturlige fargepigmenter, som til sammen gir det et veldig spesielt utseende. 

Formbar kompositt 

Komposittstein er et kunstig produsert steinmateriale bestående av knuste mineraler, bindemiddel og fargestoffer, som støpes og bearbeides til skulpturelle bordplater - helt uten skjøter. Du kan få sammensatte benkeplater i mange farger og med og uten matbokser. Overflaten er glatt, jevn og lett å vedlikeholde. Det er åpenbart å dra nytte av kompositten ved å lage en vask og bordplate i en. Det gir bedre hygiene og skaper et eksklusivt og rolig uttrykk 

Få mer inspirasjon i benkeplateguiden vår

Det naturlige kjøkkenet

Er du av typen som elsker en naturlig look, og setter pris på ærlige naturmaterialer som tre, stein, granitt, marmor og linoleum? Da bør du velge et kjøkken hvor nettopp naturmaterialer er i fokus. Mer nordisk blir det ikke. 

Sammensetningen av materialer er i fokus i det naturlige kjøkkenet. Forestill deg massive spiler i rustikt treverk, opp mot en benkeplate i marmor. En benkeplate i gylden eik kombinert med fronter i linoleum og veggreoler i naturlig eik? 

Kombinasjonene av materialer er mange. Det viktigste er at det naturlige kjøkkenet ditt er varmt, imøtekommende og snakker til alle sansene. 

Her inviterer du naturen inn og skaper en oase av ro og balanse midt i en ellers travel hverdag. 

Opplev kolleksjonen ’Nature by Designa’
det naturlige kjøkkenet
det naturlige kjøkkenet

Finn inspirasjon i vårt fargeunivers

Drømmen om et fargerikt kjøkken er der, men kanskje virker tanken på å realisere den fjern? En ting er å fantasere om et grønt kjøkken, en annen ting er å gjøre drømmen til virkelighet.  


Sving innom oss og oppdag vårt fargeunivers hvor du finner masse eksempler på ulike fargevalg. Vi har inspirasjonen og argumentene som skal til for at du velger helt riktig farge til ditt nye kjøkken.

Les mer om kjøkkenfarger
groent_kjoekken_inspiration
groent kjoekken til inspiration

Kjøkkenfronter

Skapdørene dine og frontene på skuffene utgjør bokstavelig talt rammen for det nye kjøkkenet ditt. Det er her du virkelig markerer stilen og designet på kjøkkenet ditt. Vanligvis er det også dørene vi først faller for når vi ser på et nytt kjøkken. 

Samtidig må kjøkkendørene kunne romme litt av alt - fra tunge skuffer og høye skap til fete barnefingre. De må være robuste, holdbare og i materialer som holder seg pene til tross for daglig bruk i mange år. 

Massivt tre. Spiler. Linoleum. Laminat. Lakkert. Malt. Fargerikt eller nøytralt. Med eller uten profilering. Med eller uten håndtak. Integrert. 

Ja, det er mange valg å ta når du velger kjøkkenfronter. Vi vet alt om det hos Designa. Derfor har vi laget en guide som hjelper deg med å ta de riktige beslutningene. 

Gode ​​råd for valg av kjøkkenfronter
Kjøkkenfronter
Kjøkkenfronter

Kjøkkenskap

Selv et ganske vakkert kjøkken taper seg hvis lagring og innredning ikke er gjennomtenkt. Vi undervurderer ofte hvor mye god lagringsplass som betyr, og det er synd. Det er ikke noe verre enn et kjøkken hvor du må bruke tid på å grave ut riktig panne eller kjøkkenkniv fordi alt ligger "hulter til bulter". Eller enda verre - et kjøkken der alt utstyr er stablet sammen på altfor liten plass. 

Derfor er mange kjøkkenskap med plass til alt et funksjonelt kjøkken. 

Høye skap. Hjørneskap. Veggskap. Utstillingsvinduer. Skapvegger. Det er mange forskjellige alternativer når det gjelder kjøkkenskap. Uansett hvordan du vil dekorere, er vi klare til å hjelpe deg med å velge riktig skapløsning. 

Finn den riktige skapløsningen for deg
Kjøkkenskap
Kjøkkenskap

Kjøkkenskuffer

Kjøkkenskuffene er din geniale hjelper i hverdagen, og helt ideell for spesielt underskapene dine. De gir deg rask tilgang til alt fra glass, tallerkener og bestikk, til oljer, krydder og matbokser. Kombinert med et oversiktlig utseende, slik at du enkelt kan finne det du trenger. 

Skuffer er ideelle spesielt for underskapene dine, da du ikke trenger å bøye deg ned eller strekke deg opp for å se hva som er gjemt i skapet. Du kan få skuffer med eller uten håndtak og i både smale og brede modeller som passer til stilen du går etter. 

Hvordan velge kjøkkenskuffer
Gode råd for valg av kjøkkenskuffer
Gode råd for valg av kjøkkenskuffer

Kjøkkenhåndtak

Håndtakene du velger har ikke bare stor innvirkning på kjøkkenets generelle stil og uttrykk, de er også med på å gjøre arbeidet på kjøkkenet mye lettere. Bare tenk hvor ofte du åpner og lukker skapene og skuffene dine hver dag! Det er viktig at den glir - og at håndtakene kan fortsette å bli brukt igjen og igjen og igjen. 

Grepfritt. Integrerte grep. Gripelist. Knotter. Håndtak. Hengergrep. Det er nesten like mange håndtaksløsninger å velge mellom som det er farger i regnbuen. De er tilgjengelige i mange størrelser, uttrykk, materialer og farger, slik at de kan leke perfekt med dørene og stilen du har valgt på kjøkkenet ditt. 

Tenk deg for eksempel runde porselensknapper i det klassiske, hvite landlige kjøkkenet. Fullfør det minimalistiske og stilige kjøkkenet med DESIGNAs gripeliste Axis. Eller hva med å gi ditt moderne kjøkken litt retro-stemning med runde messinghåndtak? 

Bare fantasien setter grenser for håndtakene dine. 

Husk at kjøkkenhåndtakene må passe vekten til døren.

Hvordan velge kjøkkenhåndtak
Kjøkkenhåndtak
Kjøkkenhåndtak

Belysning

Lys skaper kos og atmosfære i hjemmet ditt. Dette gjelder selvfølgelig også kjøkkenet ditt. Samtidig er kjøkkenet et arbeidsområde, og det stiller noen spesielle krav til belysningen. Derfor bør du velge kjøkkenlamper med minst like stor forsiktighet som du gjør i resten av hjemmet ditt. 

Er du interessert i integrerte spotlights, fritthengende lamper eller kanskje industrielle vegglamper? 

Uansett hvilke typer lamper du liker best, er det viktig at du tenker forskjellige typer belysning på kjøkkenet ditt. 

Noen områder trenger mer lys enn andre. For eksempel trenger du direkte lys der du står og jobber, mens du kan nøye deg med mer indirekte lys i andre områder. 

Bli klokere på kjøkkenbelysning
Belysning
Belysning

Hva koster et nytt kjøkken?

Et veldig bra spørsmål som de fleste som drømmer om et nytt kjøkken, stiller seg selv: Hva koster et nytt kjøkken? 

Svaret er imidlertid ikke like enkelt, og prisen kan svinge fra mellom 40 000 kroner til godt over 150 000 avhengig av hvilke valg du tar. 

Det er flere ting som påvirker prisen på det nye kjøkkenet ditt. Størrelse, materialer, benkeplate, apparater og montering er noen av tingene som har stor innvirkning på den endelige prisen. 

Vi har mange års erfaring med å gi råd om nytt kjøkken. Derfor kan vi hjelpe deg med å prioritere mellom de mange forskjellige valgene, slik at kjøkkendrømmen og budsjettet går opp i opp. 

Les mer om prisen på et Designa kjøkken

Hva koster et nytt kjøkken?
Hva koster et nytt kjøkken?

Med mange års erfaring forstår vi, at rejsen fra idé til et færdigt køkken kan virke overvældende. Bare rolig. Vi guider dig trygt gennem hele processen.

Hvitevarer

Stekeovn. Komfyr. Kjøleskap. Kjøkkenvifte. Oppvaskmaskin. 

Apparatene på kjøkkenet ditt fungerer i sin reneste form kombinert med moderne design og smarte funksjoner. Bør de være frittstående eller integrerte? Rustfritt stål eller dramatisk svart? 

Det er viktig å velge hvitevarer nøye. Energiforbruk, design og ny teknologi er tre viktige parametere som bør spille inn når du tar dine valg. Da vet du at du velger en langsiktig sikker løsning som er bra for både miljøet, lommeboken og hverdagen på kjøkkenet. 

Samtidig bør du vurdere om du vil benytte deg av de mange løsningene som moderne hvitevarer tilbyr. I dag går mange hvitevarer på nettet og er så smarte at de kan hjelpe med alt fra shopping og matlaging, til rengjøring. 

Slik som kjøleskapet, som automatisk gir deg beskjed når det er lite melk. Eller ovnen som steker svinesteken, selv mens du er på jobb og følger med via en app. 

Som med det meste i livet, får du det du betaler for. Det er dumt å kjøpe flere funksjoner enn du virkelig trenger, men ikke bekymre deg, vi er her for å gi deg råd.  

Hos Designa finner du hvitevarer fra mange kjente merker, og vi er klare til å hjelpe deg med riktig valg av hvitevarer til akkurat ditt kjøkken. 

Få tips om valg av hvitevarer
Hvitevarer
Hvitevarer

Kjøkkenvask og blandebatteri

Gjett hva du bruker mest på kjøkkenet ditt? Jepp, du gjettet riktig! Kjøkkenvasken og blandebatteriet. Vasken din må oppfylle mange forskjellige behov, være enkel å rengjøre og samtidig passe inn i resten av kjøkkenstilen. 

En av de første tingene du må vurdere er vaskenes størrelse og materiale. 

Den store, enkle vasken er det trygge valget som mange tar. Her har du garantert god plass til både stekepanner og store gryter. 

Alternativt kan du velge en dobbel vask hvor du kan skille oppvasken fra å rengjøre grønnsaker. Og hvis du har god plass - og familie - på kjøkkenet ditt, kan du vurdere to separate vasker, slik at du kan skille funksjonene helt. 

Stål, porselen, støpt granitt eller kanskje en integrert kjøkkenvask i et komposittmateriale som Corian? I dag er det mange materialer å velge mellom når det gjelder kjøkkenvasker. De har alle sine fordeler og ulemper som du bør gjøre deg grundig kjent med før du velger. 

Det samme gjelder installasjonen av kjøkkenvasken. Det er også flere måter å gå her, avhengig av hvilken type vask du velger. Underlimt, innfelt, flatlimt, sveiset eller integrert vask. 

Når det gjelder inventar, er det også flere ting du må vurdere. Bør blandebatteriet ha innebygd funksjonalitet som for eksempel Cooker, slik at du alltid har lett tilgang til kokende vann? Eller uttrekk så du enkelt kan rengjøre store gryter og stekebrett? 

Går du for den enkle og diskrete stilen, eller drømmer du om en gammeldags inventar i rå messing som sender deg og kjøkkenet en tur tilbake i tid? 

I vår guide til kjøkkenvasker og kraner kan du lese mye mer om materialer, funksjoner og anbefalinger. 

Gode ​​råd for valg av vask og kran
Kjøkkenvask og blandebatteri
Køkkenvask og armatur

Finn din lokale Designa butikk

En ting er å se på kjøkken på nettet. Noe annet er å oppleve et kjøkken i virkeligheten. Kjenn på materialene. Opplev fargene. Test funksjonene. Bli inspirert.  

Så hva venter du på? 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til en av våre mange Designa butikker rundt om i Norge. 

Finn din nærmeste Designa butikk
Finn din lokale Designa butikk
Finn din lokale DESIGNA-butikk

Kjøpsprosessen hos Designa

Hos Designa vet vi at valg av nytt kjøkken er en prosess full av drømmer, betraktninger, budsjett - og mange spørsmål. Vi er klare til å hjelpe deg hele veien. 

Fra innledende samtaler og inspirasjon til planlegging av det nye kjøkkenet ditt og innredning i hjemmet ditt. 

Bestill kjøkkenmøtet ditt i dag og kom et skritt nærmere det nye kjøkkenet ditt. 

Bestill et kjøkkenmøte
blank
Book et moede med en DESIGNAkonsulent