kjøkkenbelysning

Få optimal kjøkkenbelysning

Belysning på kjøkkenet har avgjørende betydning for både stemningen, funksjonaliteten og helhetsinntrykket. Med den rette kjøkkenbelysningen får du de optimale arbeidsforholdene, og det gjør at du får mer ut av kjøkkenet ditt.
 
Tenk lyskilder fra starten av

For de fleste er ikke kjøkkenbelysningen det første de tar stilling til. Men det er en god idé å tenke på belysningen på kjøkkenet så tidlig som mulig, da plasseringen av lyskildene har direkte kobling til funksjonaliteten og det samlede uttrykket på kjøkkenet.

Vurder derfor om det er steder på kjøkkenet hvor du trenger ekstra belysning eller omvendt. Husk å ta høyde for lysinnfallet i vurderingene dine.

Få hjelp til kjøkkenplanleggingen
Tenk lyskilder fra starten av
lyskilder
Kombinasjon av tre typer lys

Det er viktig å tenke flere lyskilder. Det skyldes at hver type lys tjener sitt formål. Det skal være et lys til enhver anledning – enten du skal ta et glass rødvin eller snitte løk. I den sammenheng er det tre typer av kjøkkenbelysning du helst skal kombinere:

Fornyelse eller renovering?
1.
Stemningslys
Det skaper varme og en hyggestemning når lyset blir dempet. Lysdempere forvandler arbeidslys og grunnbelysning til stemningslys når det skrus ned til 2000–2500 kelvin. Bonusinfo: Lyset fra et stearinlys tilsvarer 1800 kelvin.
2.
Grunnbelysning
Et praktisk lys som vanligvis er plassert i taket og fordeler lyset på kjøkkenet. Skal ligge på 2500–3000 kelvin, hvor 2700 kelvin er det mest normale.
3.
Arbeidslys
Det essensielle lyset når du er på kjøkkenet, som vanligvis er plassert under overskap i form av spotter eller lysskinner. Skal ligge på 3000–3500 kelvin.
Hva er kelvin?

Når vi snakker om kjøkkenbelysning, er det forskjell på varmt og kaldt lys – også kalt fargetemperatur, som er angitt i kelvin. Varmt lys er stemnings- og hyggelys som har en lav kelvin. Det er omvendt med kjølig og mer klart lys, som har en høy kelvin-verdi. 

 
Hva er kelvin?
kelvin
Ta høyde for refleksjoner

Når du skal velge den optimale kjøkkenbelysningen, avhenger valget av lyskilder i høy grad av hvilke kjøkkenmaterialer du ellers har tenkt å velge. Det skyldes at lyset vil bli reflektert i både skapdører, benkeplater og i visse tilfeller hvitevarene.

Som utgangspunkt vil de mørke overflatene stjele mer av lyset. Vær derfor påpasselig med en skarp kjøkkenbelysning hvis du foretrekker mørke overflater. Her vil en nøytral hvit farge på 2700 kelvin være å foretrekke.

Se alle våre kjøkkenmaterialer
Ta høyde for refleksjoner
Ta høyde for refleksjoner
Små, gjennomtenkte spotter

I hverdagen kan små detaljer gjøre en stor forskjell. Med et Smartskap er det lett å oppbevare maskiner og kjøkkenutstyr ute av synet. Skapet har masser av oppbevaringsplass, og de tre innebyggede spottene sørger for en flott kjøkkenbelysning som gir et godt overblikk.

Se Smartskapet i vår katalog
Små, gjennomtenkte spotter
Små, gjennomtenkte spotter
Energiriktig kjøkkenbelysning

Med LED-spotter får du en kjøkkenbelysning med et lavt energiforbruk. Det er også en løsning som holder i mange år. LED-spotter er særlig velegnede under overskapene, men du kan også benytte dem under sokkelen eller benkeplaten for å få et elegant uttrykk.

Økonomien ved å bruke LED-pærer fremfor glødepærer eller halogener er heller ikke å kimse av. Det vil du både se og merke på strømregningen din.

Se våre kjøkkenmodeller
Energiriktig kjøkkenbelysning
Energiriktig kjøkkenbelysning

Book et møte med en konsulent

Book et uforpliktende møte med en av våre konsulenter. Få en god kopp kaffe og en prat om mulighetene for nytt kjøkken, bad eller garderobe.

 
Book et møte her
Book et møte med en konsulent
Book et møte

Finn din lokale Designa butikk

En ting er å se på kjøkken på nettet. Noe annet er å oppleve et kjøkken i virkeligheten. Kjenn på materialene. Opplev fargene. Test funksjonene. Bli inspirert.  

Så hva venter du på? 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til en av våre mange Designa butikker rundt om i Norge. 

Finn din nærmeste Designa butikk
Finn din lokale Designa butikk
Find din lokale DESIGNA butik

Kan vi hjelpe deg?

Finn din nærmeste Designa butikk eller kontakt oss nedenfor.

Finn butikk Skriv til oss

Ingen spørsmål er dumme

 • Prisen på et nytt kjøkken er individuelt - akkurat som smak, behov og løsninger.
   
  Våre kjøkkenkonsulenter stiller spørsmål og lytter til dine behov og kjøkkendrømmer, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt. Se priseksempler her
 • Prisen for å montere et kjøkken er individuell og avhenger av kjøkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen avhenger også av om det må installeres elektriske og VVS installasjoner i forbindelse med montering av kjøkkenet.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blant de beste på markedet.
   
  Hos Designa legger vi stor vekt på kundetilfredshet - også etter at kjøkkenet er tatt i bruk.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hengsler - samt alle bevegelige deler. 10 år på skap og dører, og 5 år på benkeplater. Les om garantiene våre her
 • Når vi har designet formen på det nye kjøkkenet ditt, ser vi sammen på hvilket inventar som passer best til dine behov på kjøkkenet. Våre kjøkkenkonsulenter stiller de riktige spørsmålene og lytter til dine kjøkkendrømmer og behov, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt.