benkeplate

Slik velger du benkeplate

Laminat, heltre, kompositt eller naturstein ? Her handler det om å skape balanse mellom det estetiske, økonomiske og praktiske. Alle typer benkeplater har forskjellige fordeler, og vi kan bevisstgjøre deg på disse slik at du tar det rette valget for dine preferanser.

Hvilken benkeplate skal jeg velge til kjøkkenet?

Før du stiller deg selv dette spørsmålet, vil vi gjerne begynne med å spørre: Hvordan bruker du kjøkkenet ditt? 

Når du skal finne den riktige benkeplaten, må du vurdere hvordan du vil bruke kjøkkenet ditt. Er det viktig at den er varmebestandig? Skal den være ripebestandig? Eller lett å rengjøre? 

Nedenfor får du en gjennomgang av 9 populære benkeplatematerialer, og hvis du ønsker enda mer informasjon, så ta gjerne kontakt med din Designa butikk, book en avtale og få mer informasjon.

Book gratis designmøte
Hvilken benkeplate skal jeg velge til kjøkkenet?
benkeplate

Typer av benkeplater

En stor del av budsjettet

Valget ditt av benkeplate kan utgjøre en stor del av det samlede kjøkkenbudsjettet. Faktisk er det ikke uvanlig at prisen på kjøkkenbenkeplaten er på nivå eller overstiger prisen på resten av kjøkkenet.

Har du forelsket deg i en av de pristunge benkeplatene, slik som Dekton® eller kompositt, kan du måtte skape luft i budsjettet andre steder. Det kan f.eks. være ved å gjenbruke dine nåværende harde hvitevarer.

Se hva et nytt kjøkken koster
En stor del av budsjettet
En stor del av budsjettet
Design, funksjon eller pris?

Det kan være vanskelig å danne seg en oversikt over alle benkeplateløsninger. Derfor gir vi nedenfor en kort beskrivelse av noen av materialene vi bruker til benkeplatene våre.

Finn ditt nye Designa kjøkken
Design, funksjon eller pris?
benkeplate
Ingen kjøkken er like

Når du skal velge en benkeplate, må du finne den rette balansen mellom ønsker og behov. Det er ikke nødvendigvis et svar som er gitt på forhånd. Noen foretrekker en rimelig løsning, mens andre ser etter et unikt design i en eksklusiv kvalitet. Det er ingenting som er rett eller feil.

Hos Designa har vi et bredt sortiment innenfor benkeplateløsninger. Det gjør også at du kan få en individuell løsning som passer til rammene om ditt liv.

Se alle våre kjøkkenmaterialer
Ingen kjøkken er like
Ingen kjøkken er like
Det økonomiske valget

En benkeplate i laminat har en slitesterk og helt lukket overflate hvor fukt ikke trenger inn. Det gjør samtidig laminat til en benkeplate som ikke krever mye vedlikehold. Er du på utkikk etter en rimelig benkeplate til kjøkkenet som fås i en bred palett av farger og mønstre, kan en benkeplate i laminat være den perfekte matchen for deg.

Det økonomiske valget
benkeplate
Det estetiske valget

Alle har forskjellig smak. Heldigvis. Likevel er det noen benkeplater som er mer tidløse og klassiske enn andre. Det er en benkeplate i massivt tre et godt eksempel på. Massivt tre utstråler varme som skaper hyggelige rammer om livet på kjøkkenet ditt – uansett om stilen din er minimalistisk, klassisk eller romantisk.

Book gratis designmøde
Det estetiske valget
Det estetiske valget
Opplev benkeplaten på egenhånd

Kjøkkenet er ikke lenger bare et rom til matlaging, slik det en gang var. I dag er det et samlingspunkt i hverdagen, hvor vi møtes, ler og gråter, plundrer og sladrer. Derfor er kjøkkenet ditt også mer enn bare et kjøkken – det er rammene for det gode hverdagslivet.

Besøk din nærmeste Designa butikk og opplev hvordan benkeplatene føles på egenhånd. Det har nemlig avgjørende betydning for om du får de helt rette rammene for det nye kjøkkenet ditt.

Finn din Designa butikk
Opplev benkeplaten på egenhånd
butikk

Kan vi hjelpe deg?

Finn din nærmeste Designa butikk eller kontakt oss nedenfor.

Finn butikk Skriv til oss

Ingen spørsmål er dumme

 • Prisen på et nytt kjøkken er individuelt - akkurat som smak, behov og løsninger.
   
  Våre kjøkkenkonsulenter stiller spørsmål og lytter til dine behov og kjøkkendrømmer, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt. Se priseksempler her
 • Prisen for å montere et kjøkken er individuell og avhenger av kjøkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen avhenger også av om det må installeres elektriske og VVS installasjoner i forbindelse med montering av kjøkkenet.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blant de beste på markedet.
   
  Hos Designa legger vi stor vekt på kundetilfredshet - også etter at kjøkkenet er tatt i bruk.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hengsler - samt alle bevegelige deler. 10 år på skap og dører, og 5 år på benkeplater. Les om garantiene våre her
 • Når vi har designet formen på det nye kjøkkenet ditt, ser vi sammen på hvilket inventar som passer best til dine behov på kjøkkenet. Våre kjøkkenkonsulenter stiller de riktige spørsmålene og lytter til dine kjøkkendrømmer og behov, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt.

La ekspertene våre hjelpe deg

Om du fortsatt ikke er sikker på hvilken benkeplate du skal velge, kan du alltids få hjelp av en av innredningsekspertene våre. I samråd med eksperten kan du få gode råd, og sammen kan dere finne frem til den benkeplaten som passer til ditt budsjett, ønske og behov.

Book et uforpliktende møte
La ekspertene våre hjelpe deg
Book et møte