benkeplate

Slik velger du benkeplate

Laminat, granitt, tre eller noe helt annet? Ditt valg av benkeplate til kjøkkenet har ikke bare avgjørende betydning for den samlede prisen på et nytt kjøkken, men hver type benkeplate har også sine fordeler og ulemper. Få oversikt over mulighetene dine.

Hvordan bruker du kjøkkenet ditt?

Når du skal finne den rette benkeplaten til kjøkkenet, må du ta stilling til hvordan du vil bruke kjøkkenet ditt. Det er derfor viktig at du vurderer om benkeplaten f.eks. skal være varmebestandig, ripefast eller lett å rengjøre.

Det finnes ikke en benkeplate som er helt vedlikeholdsfri. Til gjengjeld har hvert materiale sine positive egenskaper, og i visse tilfeller begrensninger, som gjør et spesifikt materiale til den rette benkeplate for deg.

 

Nedenfor får du en gjennomgang av syv populære benkeplatematerialer.

Hvordan bruker du kjøkkenet ditt?
benkeplate
Design, funksjon eller pris?

Det kan være vanskelig å danne seg en oversikt over alle benkeplateløsninger. Derfor gir vi nedenfor en kort beskrivelse av noen av materialene vi bruker til benkeplatene våre.

Finn ditt nye DESIGNA-kjøkken
Design, funksjon eller pris?
benkeplate
Typer av benkeplater

Laminat
Slitesterkt, mange fargemuligheter og en svært rimelig benkeplate.
Les mer om benkeplater i laminat her

Massivt tre
Fås i flere tresorter som eldes med ynde med litt oljepleie. Prisen er i midten på prisskalaen, men det avhenger av tresorten. Tre tåler ikke varme gjenstander.
Les mer om benkeplater i tre her

GetaCore®
Gjennomfarget og kompakt benkeplate til kjøkkenet som kan slipes likesom tre. Enkel å vedlikeholde. Monteres nesten uten synlige samlinger. Ligger i midten av prisskalaen.

Granitt
Slitesterkt og praktisk naturmateriale som kan ha fargevariasjon fra den ene benkeplaten til den andre. Enkelt vedlikehold. Tåler en del varme – men ikke svært varme panner eller lignende. Ligger i midten av prisskalaen.

Kompositt
Knust og etterbehandlet naturstein, like hardt som granitt, men med flere designmuligheter. Tåler flere slag, støt og riper enn de fleste benkeplater. Enkelt vedlikehold. Prisen ligger i den høye enden av skalaen.

Keramikk
Ripefast, varmebestandig (opptil 300 grader) og lett å vedlikeholde. Er fremstilt av sand, feltspat, leire, mineralske oljer og naturlige fargepigmenter. Det er en benkeplate som ligger i den høyeste enden av skalaen prismessig.

Dekton®
Består av 100 % mineraler, hovedsakelig kvarts. Ripefast, fargeekte, UV-bestandig, varmefast. En benkeplate av høyeste kvalitet, som tåler stort sett alt. Prisen er deretter, da Dekton® ligger i den aller høyeste enden av prisskalaen.

Det økonomiske valget

En benkeplate i laminat har en slitesterk og helt lukket overflate hvor fukt ikke trenger inn. Det gjør samtidig laminat til en benkeplate som ikke krever mye vedlikehold. Er du på utkikk etter en rimelig benkeplate til kjøkkenet som fås i en bred palett av farger og mønstre, kan en benkeplate i laminat være den perfekte matchen for deg.

Det økonomiske valget
benkeplate
Det praktiske valget

Deig på kjøkkenbordet når du lager hjemmebakte boller. Rødbetesaft på benkeplaten når du presser juice. Hjelp fra de minste til å lage kveldsmaten. Det kan være mange grunner til at en praktisk benkeplate er den optimale løsningen for deg. Hvis det er tilfellet, kan en benkeplate i granitt eller Dekton® begge være opplagte valg.  

Det praktiske valget
benkeplate
Det estetiske valget

Alle har forskjellig smak. Heldigvis. Likevel er det noen benkeplater som er mer tidløse og klassiske enn andre. Det er en benkeplate i massivt tre et godt eksempel på. Massivt tre utstråler varme som skaper hyggelige rammer om livet på kjøkkenet ditt – uansett om stilen din er minimalistisk, klassisk eller romantisk.

Det estetiske valget
Det estetiske valget
En stor del av budsjettet

Valget ditt av benkeplate kan utgjøre en stor del av det samlede kjøkkenbudsjettet. Faktisk er det ikke uvanlig at prisen på kjøkkenbenkeplaten er på nivå eller overstiger prisen på resten av kjøkkenet.

Har du forelsket deg i en av de pristunge benkeplatene, slik som Dekton® eller kompositt, kan du måtte skape luft i budsjettet andre steder. Det kan f.eks. være ved å gjenbruke dine nåværende harde hvitevarer.

Se hva et nytt kjøkken koster
En stor del av budsjettet
En stor del av budsjettet
Ingen kjøkken er like

Når du skal velge en benkeplate, må du finne den rette balansen mellom ønsker og behov. Det er ikke nødvendigvis et svar som er gitt på forhånd. Noen foretrekker en rimelig løsning, mens andre ser etter et unikt design i en eksklusiv kvalitet. Det er ingenting som er rett eller feil.

Hos DESIGNA har vi et bredt sortiment innenfor benkeplateløsninger. Det gjør også at du kan få en individuell løsning som passer til rammene om ditt liv.

Se alle våre kjøkkenmaterialer
Ingen kjøkken er like
Ingen kjøkken er like

La ekspertene våre hjelpe deg

Om du fortsatt ikke er sikker på hvilken benkeplate du skal velge, kan du alltids få hjelp av en av innredningsekspertene våre. I samråd med eksperten kan du få gode råd, og sammen kan dere finne frem til den benkeplaten som passer til ditt budsjett, ønske og behov.

Book et uforpliktende møte
La ekspertene våre hjelpe deg
Book et møte
Opplev benkeplaten på egenhånd

Kjøkkenet er ikke lenger bare et rom til matlaging, slik det en gang var. I dag er det et samlingspunkt i hverdagen, hvor vi møtes, ler og gråter, plundrer og sladrer. Derfor er kjøkkenet ditt også mer enn bare et kjøkken – det er rammene for det gode hverdagslivet.

Besøk din nærmeste DESIGNA butikk og opplev hvordan benkeplatene føles på egenhånd. Det har nemlig avgjørende betydning for om du får de helt rette rammene for det nye kjøkkenet ditt.

Finn din DESIGNA butikk
Opplev benkeplaten på egenhånd
butikk
Kan vi hjelpe deg?

Finn din nærmeste DESIGNA butikk eller kontakt oss nedenfor

Finn butikk Skriv til oss
Ingen spørsmål er dumme
 • Prisen på et nytt kjøkken er individuelt - akkurat som smak, behov og løsninger.
   
  Våre kjøkkenkonsulenter stiller spørsmål og lytter til dine behov og kjøkkendrømmer, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt. Se priseksempler her
 • Prisen for å montere et kjøkken er individuell og avhenger av kjøkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen avhenger også av om det må installeres elektriske og VVS installasjoner i forbindelse med montering av kjøkkenet.
   
  Hos DESIGNA gir vi alltid en fast pris for montering, slik at ingen overraskelser oppstår.
 • Selvfølgelig! DESIGNAs garanti er blant de beste på markedet.
   
  Hos DESIGNA legger vi stor vekt på kundetilfredshet - også etter at kjøkkenet er tatt i bruk.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hengsler - samt alle bevegelige deler. 10 år på skap og dører, og 5 år på benkeplater. Les om garantiene våre her
 • Når vi har designet formen på det nye kjøkkenet ditt, ser vi sammen på hvilket inventar som passer best til dine behov på kjøkkenet. Våre kjøkkenkonsulenter stiller de riktige spørsmålene og lytter til dine kjøkkendrømmer og behov, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt.