Benkeplate i massivt tre

Benkeplate i massivt tre

En benkeplate i massivt tre utstråler varme og hygge, som skaper gode rammer rundt livet på kjøkkenet, men du bør være innstilt på litt vedlikehold. Les mer om alle fordelene og ulempene med en benkeplate i massivt tre.
Hvorfor bør jeg velge en benkeplate i tre?

En benkeplate i tre er et tidløst og klassisk valg som holder i mange år. Benkeplater i tre tåler ikke høy varme og er mottagelig for både skader, riper og flekker. Ofte kan de likevel slipes ned, slik at benkeplaten ser flott ut igjen. Fordelene med en benkeplate i massivt tre er:

 • Særpreget og levende materiale
 • Forholdsvis rimelig
 • Enkel å vedlikeholde
Få styr på kjøkkenplanleggningen
Hvorfor bør jeg velge en benkeplate i tre?
Benkeplate i massivt tre
En benkeplate i midten av prisskalaen

En benkeplate i massivt tre befinner seg midt på prisskalaen, men prisen vil variere etter størrelse og tresort. Benkeplaten i massivt tre er et økonomisk fornuftig valg, fordi du får en benkeplate i høy kvalitet som enkelt kan friskes opp og dermed har en lang levetid.
 

Les også: Hva koster et nytt kjøkken?
En benkeplate i midten av prisskalaen
Benkeplate i massivt tre

Tre er et levende materiale, og du vil oppleve at en benkeplate i massivt tre vil endre seg med tiden. Det skyldes at benkeplaten blir påvirket av omgivelsene. Både lys, temperatur og luftfuktighet kan endre uttrykket til en benkeplate i massivt tre.

Ingen trebenkeplater er helt like

En av grunnene til at benkeplater i tre passer godt inn i mange kjøkken, er at du kan velge flere tresorter. Siden tre er et naturlig materiale, er to benkeplater i tre aldri helt like. De får nemlig forskjellige nyanser og fargespill, som er en del av trebenkeplatens sjarm.

Flere tresorter fås med forskjellige oljebehandlinger som kan gjøre benkeplaten lysere, varmere eller mørkere. Du kan blant annet velge mellom ask, bambus, bøk, eik, mahogni, teak, valnøtt og mange flere tresorter som kan gi benkeplaten et personlig preg.

Les vår benkeplateguide
Ingen trebenkeplater er helt like
Benkeplate i massivt tre
Hvordan vedlikeholder jeg en benkeplate i tre?

I tillegg til at en benkeplate i massivt tre kan fremstå som ny ved sliping, er olje en nødvendig del av vedlikeholdet.

Til daglig rengjøring bruker du bare en oppvridd klut med mild såpe, som såpespon. Du må likevel alltid unngå å bruke rengjøringsmidler med sulfonat og syre.

Finn ditt nye Designa kjøkken
Hvordan vedlikeholder jeg en benkeplate i tre?
Benkeplate i massivt tre
Olje forlenger levetiden

Du forlenger levetiden og bevarer det flotte utseendet ved å behandle treet med olje. Oljen metter og gjør benkeplaten mer vann- og smussavvisende. Det er likevel forskjell på hvordan massivt tre skal behandles. Forhør deg derfor hos en fagperson før du starter.

Olje forlenger levetiden
træbordplade
Godt for klimaet, vakkert på kjøkkenet

Hvis du tar miljøvennlighet med i betraktningen når du skal fornye kjøkkenet, bør du velge en massiv benkeplate i bambus. Bambus er en gressort, og den raskest voksende planten vi har i verden. Det er et hardt materiale som overraskende nok er mer slitesterkt enn for eksempel eik og bøk.

Bambus kan akkurat som de andre tresortene behandles med forskjellige oljebehandlinger, slik at du kan få enten en varm benkeplate eller et lysere og mer elegant uttrykk.

Utforsk våre kataloger
Godt for klimaet, vakkert på kjøkkenet
Godt for klimaet, vakkert på kjøkkenet
Tre fra ansvarlig skogbruk

Alle benkeplater i massivt tre kan bestilles med FSC-godkjenning, som er miljømerket for ansvarlig skogbruk. Det er din garanti for at det ikke felles flere trær enn skogen selv kan reprodusere.

Lær mer om FSC
Tre fra ansvarlig skogbruk
Tre fra ansvarlig skogbruk

Montering av vask i en benkeplate i massivt tre

Hvis du velger en massiv benkeplate i tre, anbefaler vi at vasken blir underlimt der den monteres nede i benkeplaten. På den måten unngår du en kant mellom vasken og benkeplaten der vann og smuss kan samle seg. Da risikerer man at treet ødelegges.

For å unngå vannskade må du montere en dampsperre ved oppvaskmaskinen og være oppmerksom på at vann ikke må få ligge lenge på benkeplaten.

Få hjelp av en innredningsekspert
Montering av vask i en benkeplate i massivt tre
Book et møte
Få hjelp til å velge

Hvis du velger et Designa kjøkken, er det du som er designeren. Du bestemmer hvordan kjøkkenet ditt skal se ut. Innredningsekspertene våre står alltid klare til å hjelpe og veilede deg.

Besøk nærmeste Designa butikk og kjenn på benkeplaten før du bestemmer deg. Vi svarer gjerne på alle de spørsmål måtte du måtte ha, slik at du kan velge den løsningen som er riktig for deg.

Finn nærmeste Designa butikk
Få hjelp til å velge
Butikk

Kan vi hjelpe deg?

Finn din nærmeste Designa butikk eller kontakt oss nedenfor.

Finn butikk Skriv til oss

Ingen spørsmål er dumme

 • Prisen på et nytt kjøkken er individuelt - akkurat som smak, behov og løsninger.
   
  Våre kjøkkenkonsulenter stiller spørsmål og lytter til dine behov og kjøkkendrømmer, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt. Se priseksempler her
 • Prisen for å montere et kjøkken er individuell og avhenger av kjøkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen avhenger også av om det må installeres elektriske og VVS installasjoner i forbindelse med montering av kjøkkenet.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blant de beste på markedet.
   
  Hos Designa legger vi stor vekt på kundetilfredshet - også etter at kjøkkenet er tatt i bruk.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hengsler - samt alle bevegelige deler. 10 år på skap og dører, og 5 år på benkeplater. Les om garantiene våre her
 • Når vi har designet formen på det nye kjøkkenet ditt, ser vi sammen på hvilket inventar som passer best til dine behov på kjøkkenet. Våre kjøkkenkonsulenter stiller de riktige spørsmålene og lytter til dine kjøkkendrømmer og behov, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt.