kompositbordplade

Benkeplaten i kompositt
Det slitesterke valget

Hvorfor skal jeg velge en komposittbenkeplate?

Kompositt består av knust og etterbehandlet naturstein som er like hardt som granitt. Det gjør også komposittbenkeplaten til et velegnet materialvalg som tåler hverdagen på kjøkkenet. Fordelene ved en benkeplate i kompositt er:

  • mange designmuligheter
  • slitesterk og motstandsdyktig
  • enkel å vedlikeholde
  • ripefast overflate
Få styr på kjøkkenplanleggingen
grafik af græs
Hvorfor skal jeg velge en komposittbenkeplate?

Velg mellom Silestone® eller TechniStone®

Komposittbenkeplater er sammensatt av minst to elementer, og er derfor ikke et rent naturprodukt. Du kan velge mellom to typer kompositt: Silestone® eller TechniStone®.

Silestone® består av 94 % naturlig kvarts som gjør benkeplaten hardfør. I tillegg er den motstandsdyktig overfor flekker, støt og riper, og fås med en antibakteriell overflate.

TechniStone® er kvarts og granitt som er blandet med farger og andre materialer som tilfører benkeplaten karakter. TechniStone® blir til slutt overflatebehandlet, noe som gjør benkeplaten motstandsdyktig overfor flekker og riper og sikrer en lang levetid.

Finn ditt nye kjøkkendesign
Velg mellom Silestone® eller TechniStone®
komposit bordplade

Forskjellen på kompositt og granitt

For det blotte øye kan det være vanskelig å se forskjell på kompositt- og granittbenkeplater. Granittbenkeplaten er skåret direkte ut av en klippe, og det er derfor ren naturstien. Det begrenser fargeutvalget, men gjør også hver benkeplate unik.

De to største forskjellene er at benkeplater i kompositt fås i flere designmuligheter, krever mindre vedlikehold og er mer bestandige.

Lær mer om granittbenkeplater
grafik af kaffekop
Granit bordplade

Få en benkeplate som passer deg

Leter du etter en benkeplate med særpreg, er komposittbenkeplaten en opplagt mulighet. Den er ensartet i strukturen, noe som understreker det stilrene utseendet i et moderne kjøkken. Kompositt fås i et stort utvalg av farger, teksturer og overflater.

Les vår benkeplateguide
grafik af kaffebønder
Få en benkeplate som passer deg

Vedlikehold er lett som en lek

En benkeplate i kompositt er et godt valg for deg som ønsker en benkeplate som tåler liv og røre på kjøkkenet. Den daglige rengjøringen gjøres lett med en vridd klut, og de mer gjenstridige flekkene kan fjernes med en skuresvamp, vann og oppvaskmiddel.

Komposittbenkeplaten tåler de fleste rengjøringsmidler, men unngå produkter med kraftig syre/base, da det i verste fall kan skade overflatepoleringen. Følg i stedet alltid produsentens anbefalinger hvis du vil gi benkeplaten en kjærlig hånd.

Få hjelp av en innredningsekspert
grafik af køkken
svævende køkkenø

En benkeplate av høy kvalitet

Velger du en komposittbenkeplate, får du en benkeplate som tåler mer enn de fleste benkeplater. Samtidig er kompositt enkelt å vedlikeholde og tar seg flott ut på kjøkkenet. Derfor befinner komposittbenkeplaten seg også i den høye enden av prisskalaen, og det kan potensielt utgjøre en stor del av kjøkkenbudsjettet.
 

Les også: Hva koster et nytt kjøkken?
grafik af lameller
silestone bordplade

En ting er å lese om benkeplater, men en annen er å oppleve dem i virkeligheten. Besøk nærmeste Designa butikk for å ta og føle på komposittbenkeplaten før du beslutter deg.

Når du velger et kjøkken hos Designa, er det du som setter rammene. Du bestemmer hvilken stil kjøkkenet skal ha, men innredningsekspertene våre står naturligvis alltid klare til å hjelpe og veilede.

Finn din nærmeste Designa butikk
grafik af køkken
Far og søn