Fargerikt kjøkken

Kjøkkenfarger - hva bør du velge?

Fargene på kjøkkenet har betydning for hvordan man oppfatter rommet, men hvilke farger bør man velge? Det finnes ikke noen fasit på hvilke farger som passer til hva, men det er mange ting du bør tenke på før du velger kjøkkenfarger.
Farger gjør underverker

Det er ikke noen hemmelighet at den minimalistiske stilen og hvite kjøkken lenge har vært prioritet i skandinaviske hjem. Men det er en tendens som er i endring.

Farger i kjøkkenet vinner stadig større innpass, og når du skal velge kjøkkenfarger, er det mange veier du kan gå. Du kan gå helhjertet inn i valget med sterke farger, men du kan også velge en behagelig mellomløsning der du integrerer fargene på en effektiv og stilfull måte.

Få svar på: Hva koster et nytt kjøkken?
Farger gjør underverker
Den farverige løsning
Hvilken kjøkkenfarge bør jeg velge?

Det er et godt spørsmål, for det finnes ikke noe entydig svar. Ditt valg av kjøkkenfarger bør bære preg av de fargene du liker – ofte vil det være et kompromiss dere må inngå der hjemme. En tommelfingerregel er likevel at det er en god idé om du velger en nyanse som skaper en rød tråd til resten av hjemmet.

Når det er sagt, er det selvfølgelig noen kjøkkenfarger som er mer populære enn andre. For øyeblikket er det mørkeblått og grønt, som begge trekker inn vår kjærlighet til naturen på en rolig og harmonisk måte. Men også de mørkere tonene er svært populære.

Finn inspirasjon i vår katalog
Den farverige løsning
Den farverige løsning
Den fargerike løsningen

Inspirasjon fra naturen spiller i høyere grad en mer betydningsfull rolle i de valgene vi tar når vi skal velge nytt kjøkken. Fargene på kjøkkenet er ikke noe unntak. Felles for alle kjøkkenfarger er at du kan mikse og matche dem slik du ønsker. Her er ingenting riktig eller galt.

Uansett om du foretrekker nedtonede farger i mørke nyanser eller lyse farger til skapdørene, kan du fint kombinere kjøkkenfargene med fargene på gulv, vegg og tak.

Få hjelp til kjøkkenplanleggingen
Den farverige løsning
Den farverige løsning
Den raske og effektive løsningen

Faktisk trenger du slett ikke fargerike kjøkkenfronter for å få flere farger inn i kjøkkenet. Det finnes andre alternative måter for hvordan du kan ta i bruk fargepaletten.

En mulighet er at du maler en vegg i en farge som skaper en stilfull kontrast til resten av kjøkkenet. Det kan for eksempel være karrigult eller plommerødt. En annen mulighet kan være noe så enkelt som en fargerik armatur som bryter det klassiske uttrykket.

Les også: Fornye eller renovere?
Den raske og effektive løsningen
Den farverige løsning
Den gode mellomløsningen

Hvem sier at fargevalget på kjøkkenet er enten eller? I hvert fall ikke vi. Det er snarere både og. Hos DESIGNA kan du nemlig velge de kjøkkenfargene du selv ønsker. Du bestemmer.

Det betyr at hvis du foretrekker å kombinere to kjøkkenfarger – for eksempel blått og lyst sandfarget – kan det fint la seg gjøre. Kontraster gjør noe helt spesielt for kjøkkenet ditt, og du kan derfor med fordel kombinere mørke og lyse nyanser. 

Den gode mellomløsningen
Den farverige løsning
Den farverige løsning
Utforsk vår fargerike kolleksjon

Hvis du liker farger på kjøkkenet, bør du ta en nærmere titt på vår fargerike kolleksjon, Color by DESIGNA. I kolleksjonen kan du velge mellom 22 forskjellige og moteriktige kjøkkenfarger med håndtak, push eller integrert grep.

Utforsk Color by DESIGNA
Farger kommer og går

Har du forelsket deg i en pastellgrønn kjøkkenfarge, men er likevel litt skeptisk? For hva om du nå går lei av fargen? Ville det ikke ha vært bedre om du valgte tradisjonelle farger som hvitt, svart eller trefarget?

Nei! Velg den kjøkkenfargen du blir mest glad for, men vær innstilt på at fargetrender kommer og går. I tilfelle du skulle bli lei av fargene i kjøkkenet, kan du alltids skifte dem igjen, men det krever at du avsetter både tid og penger til det.

Slik fornyer du kjøkkenet ditt
Farger kommer og går
Den farverige løsning

Få enda flere fargeråd

Gode råd kan du aldri få nok av – det gjelder også når du skal velge farger til kjøkkenet. Hos DESIGNA står våre interiøreksperter klare til å hjelpe med flere gode fargeråd, slik at du får akkurat de kjøkkenfargene du ønsker.

Vi kommer også gjerne hjem til deg på et innredningsbesøk, der vi kan ta en uforpliktende samtale om hvilke farger som passer best til kjøkkenet ditt.

Book et uforpliktende møte
Farveråd
Book et møte

Du er designeren

Hos DESIGNA er det du som styrer malerkosten. Du bestemmer, for du er designeren – og det er uansett om du liker farger i kjøkkenet eller ikke. Vi har et av markedets bredeste utvalg av kjøkkenfarger, og derfor kan du få den løsningen som danner de optimale rammene for det hverdagslivet du ønsker.

Stikk innom din nærmeste DESIGNA butikk og utforsk alle mulighetene. Våre eksperter står klare til å hjelpe deg og gi deg råd, slik at du får de riktige fargene på kjøkkenet.

Finn din DESIGNA butikk
Du er designeren
DESIGNA Butikk
Kan vi hjelpe deg?

Finn din nærmeste DESIGNA butikk eller kontakt oss nedenfor

Finn butikk Skriv til oss
Ingen spørsmål er dumme
 • Prisen på et nytt kjøkken er individuelt - akkurat som smak, behov og løsninger.
   
  Våre kjøkkenkonsulenter stiller spørsmål og lytter til dine behov og kjøkkendrømmer, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt. Se priseksempler her
 • Prisen for å montere et kjøkken er individuell og avhenger av kjøkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen avhenger også av om det må installeres elektriske og VVS installasjoner i forbindelse med montering av kjøkkenet.
   
  Hos DESIGNA gir vi alltid en fast pris for montering, slik at ingen overraskelser oppstår.
 • Selvfølgelig! DESIGNAs garanti er blant de beste på markedet.
   
  Hos DESIGNA legger vi stor vekt på kundetilfredshet - også etter at kjøkkenet er tatt i bruk.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hengsler - samt alle bevegelige deler. 10 år på skap og dører, og 5 år på benkeplater. Les om garantiene våre her
 • Når vi har designet formen på det nye kjøkkenet ditt, ser vi sammen på hvilket inventar som passer best til dine behov på kjøkkenet. Våre kjøkkenkonsulenter stiller de riktige spørsmålene og lytter til dine kjøkkendrømmer og behov, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt.

Hva drømmer du om?

Drømmen om å skape et kjøkken, bad eller garderobe lever. Hos DESIGNA gjør vi vårt ytterste for at du kommer nærmere kjøkkendrømmen din. La kjøkkendrømmen bli virkelig!