Sort silk køkken

Vedlikehold
av linoleumsfronter

Et økologisk naturprodukt som med riktig pleie kan selvhelbrede små riper

Hva slags materiale er linoleum?

Linoleum er et bærekraftig og slitesterkt materiale som er laget av naturlige ingredienser. Dens primære komponenter er linolje (høstet fra linfrøets kjerne), harpiks (ofte fra tre- eller kopalkilder ), kalk og en blanding av fyllmaterialer som kork, stein og tremel. Alle disse elementene er forent og festet på et solid fundament, typisk et vevd lerret av jute, også kjent som hessian. 

Linoleum er kjent for sin slitesterke, vannavstøtende egenskaper og evne til å motstå slitasje, noe som gjør det til et ettertraktet valg for både fronter, benkeplater og gulv. 

Det er et allergivennlig materiale, da det ikke frigjør skadelige kjemikalier og er naturlig motstandsdyktig mot bakterier og mugg – og samtidig bra for miljøet, da det absorberer Co2. 

Materialbeskrivelse  
Tykkelse: 21-24 mm.  
 
Linoleum påført sponplate E1 godkjent, med matchende bakside, og med avrundet kant. 

Hos Designa kan du selvsagt velge mellom flere flotte linoleumsfarger. 

Les mer om kjøkkenfronter
grafik af græs
beige linoleumskøkken

Rengjøring og vedlikehold

Du være forsiktig med sterke rengjøringsmidler når det kommer til naturlige materialer. 

1. Daglig rengjøring består av en ren klut, vridd ut i lunkent vann.  
 
2. Gi overflatene et linoleumspleiemiddel 3-4 ganger i året. Da får du en mer slitesterk og motstandsdyktig linoleumsoverflate, som forblir vakker i mange år fremover. Vi anbefaler PP08, som er et spesialpleiemiddel for linoleum, som du kan kjøpe fra din nærmeste Designa- butikk.  
 
3. Hvis det oppstår flekker, er det viktig å fjerne dem så fort som mulig for å unngå at de trenger inn i materialet. Hvis den vanlige behandlingen ikke virker, kan du prøve å myke opp flekkene ved å dekke overflaten med vann og linoleumspleie i ca. 5 minutter. Skrubb deretter forsiktig med en myk, ikke-slipende svamp, klut eller lignende. Tørk opp det skitne vannet med en klut. 

Vær forsiktig med linoleum hvis det brukes som arbeidsflate på kjøkkenet. Store riper er permanente og vil være synlige. Bruk derfor aldri skarpe gjenstander direkte mot linoleumsoverflaten. 

Linoleumspleie kan i noen tilfeller bidra til å minimere mindre riper i overflaten. 

grafik af køkken
sort linoleumskøkken

Har du spørsmål om kjøkkenet ditt?

Har du fortsatt spørsmål om vedlikehold av ditt Designa kjøkken? Du er alltid velkommen til å ta kontakt med din nærmeste Designa-butikk. 

Våre kjøkkenkonsulenter er lidenskapelige eksperter, og de kan utrolig mye om vårt sortiment og produktmaterialer. De er alltid klare til å hjelpe deg hvis du har spørsmål om vedlikehold. 

Finn butikk
grafik af køkken
køkkenmøde