rosa kjøkken

Vedlikehold
av malte kjøkkenfronter

Slik kan du få dine malte kjøkkenfronter til å se flotte ut i mange år fremover

Hvordan behandle malte kjøkkenfronter?

Designas malte kjøkkenfronter finnes i to varianter: UV-lakkert og lakkert med 2-komponent polyuretanlakk . 

UV-lakk påføres med en rull og stivner nesten umiddelbart. Polyuretanlakk påføres derimot med sprøyte, hvoretter den har en herdetid, hvor frontene må ligge uforstyrret i en tørkesone. I denne fasen kan varene poleres for å forbedre både farge og glans. 

Materialbeskrivelse  
Tykkelse: 22 mm.   

Malt med polyuretan (PU) lakk på MDF plate, med hvit bakside, og med avrun kant. 

Hos Designa kan du selvsagt velge mellom flere flotte farger om du ønsker malte kjøkkenfronter. 

Les mer om kjøkkenfronter
grafik af græs
hvidt malet køkken

Rengjøring og vedlikehold

Bruk aldri såpespon eller brunsåpe på de malte frontene dine. Organiske løsemidler og vaskekluter kan forårsake striper og anbefales generelt ikke. 

Høykvalitets lakk oppnår full stabilitet etter fullstendig herding. Du må beskytte frontene i løpet av de første 4 ukene mot kontakt med vann, alkohol eller materialer som kan forårsake riper osv. I denne perioden skal de lakkerte overflatene kun tørkes av med en myk, lofri klut. Unngå også å gni overflaten, da dette kan gjøre en matt finish skinnende og samtidig gjøre finishen statisk ladet og trekke til seg mer støv. Etter ca. 4 uker kan du utføre vanlig overflaterengjøring. 

Hos din lokale Designa- butikk kan du kjøpe Front Cleaner, FC12, som er vårt spesialprodukt for daglig vedlikehold av kjøkkenfrontene dine. 

1. Til daglig rengjøring, bruk en ren klut, vridd ut i lunkent vann med litt oppvaskmiddel. 

2. Vask etterpå med en ren klut vridd ut i rent vann for å fjerne gjenværende vaskemiddel. Det forhindrer dannelse av striper. 

3. Sørg for å tørke overflaten etterpå med en myk, lofri bomullsklut. 

4. Fjern alltid sølt væske umiddelbart. 

grafik af køkken
grønt køkken

Har du spørsmål om kjøkkenet ditt?

Har du fortsatt spørsmål om vedlikehold av ditt Designa kjøkken? Du er alltid velkommen til å ta kontakt med din nærmeste Designa- butikk. 

Våre kjøkkenkonsulenter er lidenskapelige eksperter, og de kan utrolig mye om vårt sortiment og produktmaterialer. De er alltid klare til å hjelpe deg hvis du har spørsmål om vedlikehold. 

Finn butikk
grafik af køkken
kjøkkenmøte