Hvilke kjøkkenhåndtak bør du velge?

Hvilke kjøkkenhåndtak du velger har ikke bare en betydning for kjøkkenets helhetsinntrykk, men også det daglige arbeidet på kjøkkenet. Håndtakene skal stilmessig passe inn med kjøkkenskapene og frontene, samtidig som de skal passe til hvordan du bruker kjøkkenet i det daglige. 

To vurderinger når du velger håndtak

Når du skal ha nytt kjøkken, er det flere ting du bør tenke på. For de fleste er ikke valget av kjøkkenhåndtak det viktigste punktet i kjøkkenplanleggingen. Likevel er det særlig to ting du bør ta høyde for når du velger nye kjøkkenhåndtak:

 • Hvilken kjøkkenstil skal håndtakene passe til?
 • Hvordan er arbeidsflyten din på kjøkkenet?
Få styr på kjøkkenplanleggningen
Køkkengreb
To vurderinger når du velger håndtak
Ta hånd om detaljene

Små detaljer gjør ofte en stor forskjell. Valget av kjøkkenhåndtak er ikke et unntak. De gir nemlig mulighet for å fullende stilen på kjøkkenet, men kjøkkenhåndtak kan også høyne funksjonaliteten med en brukervennlig plassering akkurat der det er naturlig for hånden å søke.

Se vårt utvalg av kjøkkenhåndtak
Ta hånd om detaljene
Ta hånd om detaljene
Hvilke håndtak passer til din stil?

Smak er forskjellig. Heldigvis. Derfor er det heller ikke en bestemt type kjøkkenhåndtak som passer til en spesifikk kjøkkenstil – det er, og vil alltid være, en smakssak.

En fordel ved å være omhyggelig i sitt valg av håndtak til kjøkkenet er likevel at de har en overraskende stor betydning for det samlede uttrykket. Det betyr at du kan understreke stilen din på kjøkkenet, uansett om stilen din er fargerik, klassisk eller landlig.

Hvilke greb passer til din stil?
Hvilke greb passer til din stil?
Hvordan bruker du kjøkkenet?

Tenk gjerne over hvordan du bruker kjøkkenet ditt når du velger kjøkkenhåndtak. Trenger du et tungt høyskap? Har du en tung skuff hvor du oppbevarer alt porselenet? Eller vil du ha hvitevarer hvor kjøleskapsdøren er en integrert del av kjøkkendesignet?

Hvis det er tilfellet, er det ikke alltid hensiktsmessig med et lite knottehåndtak. I stedet bør du velge litt større kjøkkenhåndtak som egner seg bedre til vekten av døren.

Få råd om valg av kjøkkenskap
Hvordan bruker du kjøkkenet?
Hvordan bruker du kjøkkenet?
Perfekt til fornyelse

En annen ikke helt uvesentlig fordel ved kjøkkenhåndtak er at de er enkle å skifte – og de koster heller ikke så mye. Det gjør håndtak til kjøkkenet til et effektfullt redskap hvis du ønsker å renovere kjøkkenet eller gi det et nytt, friskt pust.

Se også: Fornyelse eller renovering?
Perfekt til fornyelse
Perfekt til fornyelse
Kjøkkenhåndtak i forskjellige stiler og materialer

Våre håndtak finnes i forskjellige materialer, slik som stål, aliminium, messing, treverk og lær. Du skal ha muligheten til å få akkurat det utrykket som fullfører kjøkkenets uttrykk og design. 

Du kan selvsagt også bruke håndtakene til både kjøkken, bad og garderobe, og på den måten skape sammenheng i din boliginnredning.

Kjøkkenhåndtak i forskjellige stiler og materialer
Kjøkkenhåndtak i forskjellige stiler og materialer
Axis by DESIGNA – ny tolkning av kjøkkenhåndtak

Axis by DESIGNA er en moderne nytolkning av det klassiske kjøkkenhåndtaket. Håndtaket gjør det enda lettere å skape et personlig uttrykk på kjøkkenet, som både er brukervennlig og stilrent designmessig.

Axis kjøkkenhåndtak er utformet som elegante skinner / profillister i børstet aliminium, sort eller hvitt. Håndtaket har et strengt designspråk som er inspirert av det klassiske koordinatsystemet med X- og Y-akser.

Resultatet er et skarpt og rent designspråk med høy funksjonalitet og et tydelig, nordisk uttrykk. Ideell for deg som ønsker et innovativt alternativ til de klassiske kjøkkenhåndtakene.

Udforsk Axis by DESIGNA
AXIS køkkengreb
AXIS køkkengreb
Axis er håndtaket til det håndtaksfrie kjøkken

Med Axis-profilene som kjøkkenhåndtak får du en enkel og smart gripelist som gjør det enkelt å åpne skuffer og dører og eliminerer behovet for "klassiske" håndtak. Eller på en annen måte: Du får et minimalistisk håndtak på det grepsfrie kjøkkenet.

Du kan bruke Axis by DESIGNA-håndtakene på en rekke kjøkkendører, skapdører og skuffer fra DESIGNAs store utvalg. Det gir deg maksimal frihet til å gi det moderne kjøkkenet akkurat det utseendet du drømmer om.

Du kan bruke Axis-håndtakene på bbåde kjøkken, bad og garderobe. Det gir deg den optimale muligheten til å skape et konsistent og minimalistisk uttrykk over noen av hjemmets viktigste rom.

Axis er håndtaket til det håndtaksfrie kjøkken
Axis er håndtaket til det håndtaksfrie kjøkken

Skap sammenheng i boligen

Det er ikke bare på kjøkkenet at håndtak er et effektivt verktøy til å modernisere boligen. Det samme gjelder for badet og garderoben. Vurder derfor om det gir mening å skifte håndtak der også. Det skaper en sammenheng i boliginnredningen og er både rimelig, effektfullt og overkommelig. 

Trenger du hjelp til innredningen, kan du bestille et uforpliktende møte med en av våre innredningseksperter.

Book et gratis møte
Axis køkkengreb
Book et møte

Finn din lokale DESIGNA butikk

En ting er å se på kjøkken på nettet. Noe annet er å oppleve et kjøkken i virkeligheten. Kjenn på materialene. Opplev fargene. Test funksjonene. Bli inspirert.  

Så hva venter du på? 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til en av våre mange DESIGNA butikker rundt om i Norge. 

Finn din nærmeste DESIGNA butikk
Finn din lokale DESIGNA butikk
Find din lokale DESIGNA butik

Kan vi hjelpe deg?

Finn din nærmeste DESIGNA butikk eller kontakt oss nedenfor

Finn butikk Skriv til oss

Ingen spørsmål er dumme

 • Prisen på dit nye køkken er individuelt - ligesom din smag, dine behov og til- og fravalg.
   
  Vores køkkenrådgivere stiller spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid udgangspunkt i dit budget. Se priseksempler her
 • Prisen på montering af køkken er individuelt og afhænger af køkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen afhænger ligeledes af om vi skal stå få el og vvs installationer i forbindelselse med monteringen af køkkenet.
   
  Hos Designa giver vi altid en fast pris på monteringen, så der ikke opstår nogle overraskelser.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blandt markedets bedste.
   
  Hos Designa lægger vi stor vægt på kundernes tryghed – også efter køkkenet er taget i brug.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hængsler – samt alle bevægelige dele. 10 år på skabe og låger, og 5 år på bordplader. Læs om vores garantier her.
   
 • Når vi har designet formen på dit nye køkken, så ser vi sammen på, hvilket inventar som passer bedst til dine behov i køkkenet. Vores køkkenrådgivere stiller de rette spørgsmål og lytter til dine køkkendrømme og behov og vi tager altid altid udgangspunkt i dit budget. Blive inspireret til de rette valg for dig her