Kjøkkenøy – få mer plass på kjøkkenet

Kjøkkenøy er for deg som ønsker å kombinere matlaging med sosialt samvær. Med en kjøkkenøy får du nemlig plass til både matlaging, hygge og sosiale sammenkomster på kjøkkenet. Kjøkkenøya vil derfor være et naturlig samlingspunkt i hjemmet, samtidig som det gir rom for at flere lager mat sammen. 

Drømmer du om et kjøkken med kjøkkenøy?

Vi skjønner deg godt. Det åpne og frittstående kjøkkenet med en kjøkkenøy er populært - og det med god grunn. En kjøkkenøy passer nemlig perfekt inn i den nordiske, avslappede livsstilen der familie, venner, hygge og sosialt samvær står i sentrum. 

Vi bruker stadig mer tid på kjøkkenet, og det er derfor viktig at det har plass nok til det vi trenger, og verdsetter mest. 

 • Plass til at barna kan leke og oppholde seg, samtidig som du skreller poteter 
 • Plass til å nyte et glass vin og snakke med vennene sine, mens en forbereder middagen  
 • Plass til å bake og kokkelere med matlagingen i helgene  

Sammen med et par barstoler blir kjøkkenøya fort hele familiens favorittsted å oppholde seg, samt et sted som byr på samtale om dageen og hverdagens kjas og mas.

Drømmer du om et kjøkken med kjøkkenøy?
Drømmer du om et kjøkken med kjøkkenøy?

Få plass til alt du vil ha, og mer til

Masser av plass er en luksus. Det handler dog ikke nødvendigvis om antall kvadratmeter, men mer om hvordan du utnytter de kvadratmeterne du har.

En kjøkkenøy tilbyr mer benkeplass, mulighet for ekstra sitteplasser og større arbeidsplass. Viktigst av alt får du plass til at familie og venner kan ta del i matlagingen sammen med deg.

Men hvordan innreder man det optimale kjøkkenet med en kjøkkenøy?

La oss inspirere og hjelpe deg med å finne den kjøkkenløsningen som passer deg og dine behov.

Book et kjøkkenmøte
Få plass til alt du vil ha, og mer til
Få plass til alt du vil ha, og mer til

Fem fordeler med en frittstående kjøkkenøy

1.
Gjør kjøkkenet mer sosialt og gir plass til at flere kan lage mat sammen
 
2.
Reduserer avstanden mellom de ulike sonene på kjøkkenet og skaper en bedre arbeidsflow
 
3.
Skaper et naturlig samlingspunkt hvor barn og voksne kan dyrke fellesskapet
 
4.
Gir mer plass til f.eks matlaging, baking og oppbevaring
 
5.
Skaper et naturlig skille mellom kjøkkken og spisestue

Innredning med kjøkkenøy

En kjøkkenøy fungerer best med en åpen stue/kjøkken-løsning. Formen på kjøkkenet ditt har også en stor betydning på om det er egnet for en kjøkkenøy eller ei. Et ensidig kjøkken, et vinkelkjøkken eller et u-formet kjøkken egner seg svært godt til innredning med en kjøkkenøy. 

Har du et smalt, eller ganske lite kjøkken derimot, kan det være vanskelig å få plass til en fastmontert kjøkkenøy. Her kan du heller overveie mulighetene for en halvøy - denne kan minne om en kjøkkenøy, men krever langt mindre plass.  

Alternativt kan du vurdere om du skal ha en mobil kjøkkenøy. Dette gir deg mulighet for å rulle frem ekstra arbeid- eller serveringsplass når det er behov for det. Du skal dog sørge for at det er plass til oppbevaring av øya når den ikke er i bruk. 

Er du i tvil på om formen på ditt kjøkken egner seg til en kjøkkenøy?

Book et uforpliktende innredningsbesøk

Har du plass til et frittstående kjøkken?

Det er ikke til å legge under en stol at en kjøkkenøy krever stor plass, dersom den skal fungere optimalt på kjøkkenet. En skal ikke gå i veien for hverandre, og det skal være god nok plass til å åpne både skuffer of skap- Men hvor mye plass krever en kjøkkenøy, sånn egentlig? 

En god tommelfingerregel er at det bør være minimum 100-120 cm mellom kjøkkenøya og annen fast inventar på kjøkkenet. Det kan for eksempel være kjøkkenbord, vegger og skap. På denne måten sikrer du deg bevegelsesfrihet, både når du jobber og beveger deg rundt på kjøkkenet. 

Størrelsen på din kjøkkenøy avhenger av hvor mange funksjoner den skal romme. Vil du f.eks både ha kokeplate, vask, god arbeidsplass og et par ekstra sitteplasser, krever den en viss lengde. For både vask og koketopp bør du regne mellom 45 og 60 cm klaring på hver side. 

Vil du ha skap-, hylle eller skuffeplass på begge sider av øya, krever det at den er minst 100 cm i dybden.  

Er du i tvil om du har plass til en kjøkkenøy eller ei?

Book et uforpliktende kjøkkenmøte i dag!

Kjøkkenøy med kjøkkenvask

Dersom du ønsker å plassere din kjøkkenvask på kjøkkenøya må du passe på at det er mulighet for vann og avløp over til kjøkkenøya. 

Velger du en kjøkkenøy med vask, er det også smart å plassere oppvaskmaskinen i nærheten, slik at du enkelt kan skylle av og sette serviset i maskinen i en og samme bevegelse, 

Sørg for at det er god plass på begge sider av vasken. Du kan ta utgangspunkt i at det dør være mellom 45 og 60 cm klaring på hver side.

Få inspirasjon til valg av kjøkkenvask
Kjøkkenøy med kjøkkenvask
Kjøkkenøy med kjøkkenvask

Kokeøya - kjøkkenøy med kokeplate

Forskjellen mellom en kjøkkenøy og en kokeøy sier seg egentlig selv: Kokeøya er nemlig en kjøkkenøy som har en kokeplate innstallert i benkeplaten. 

Ved å plassere kokeplaten på en kjøkkenøy, får matlagingen en mer sentral og sosial plassering på kjøkkenet. Det gir mulighet for at hele familien kan snakke sammen og kose seg mens en lager mat. 

Vær oppmerksom på at en kjøkkenøy med kokeplate krever god plass på hver side av seg. Det skal både være plass til å sette fra seg varme gryter, samtidig som en kutter grønnsaker. Beregn ca 45-60 cm på hver side, også her.  

En kjøkkenøy med komfyr eller kokeplate krever selvsagt også en vifte. Vil du unngå en hette som henger fritt og som tar opp plass over kjøkkenøya, kan du velge å installere en kokeplate med integrert vifte.

Kokeøya - kjøkkenøy med kokeplate
Kokeøya - kjøkkenøy med kokeplate

Kjøkkenøy med sitteplass

Ønsker du at det også skal være plass til gode samtaler og hygge med familie og venner på kjøkkenet - mens du lager mat? 

Da er en kjøkkenøy med sitteplasser valget for deg. Her kan ungene jobbe med lekser, de voksne kan jobbe eller nyte et glass vin mens en lager mat.  

Det er flere muligheter for å få en sitteplass integrert i kjøkkenøya di. Du kan f.eks. velge en lett forhøyet bardisk eller benkeplate som går ut over kjøkkenøya. Du kan også tilføye en benkeplate i forlengelse av kjøkkenøya og velge et annet materiale for å skape et naturlig skille mellom de to sonene. 

Sørg for at det er plass til et par barstoler ved sitteplassen. På denne måten gir du rom for at barstolene kan plasseres under når de ikke er i bruk, og således ikke stå i veien når de ikke er det. 

Hvis man skal kunne sitte og spise, så vel som arbeide, ved kjøkkenøya, skal du beregne godt med plass til hver person. Vi anbefaler ca. 60 cm per person. Husk at det også skal være benplass til både store og små under bordet.

Kjøkkenøy med sitteplass
Kjøkkenøy med sitteplass

Skal vi møtes ved kjøkkenøya?

Du får en kjøkkenøy i et hav av ulike størrelser og former: Med eller uten sitteplass, lang og rektangulær, kort og kvadratisk, i et eller flere nivåer.... Lista er lang. 

Hos Designa har vi masser av erfaring med å innrede lekre og funksjonelle kjøkken med frittstående kjøkkenøyer i alle størrelser og former.  

La oss hjelpe deg med å planlegge og tegne din personlige versjon av en kjøkkenøy, slik at den passer perfekt til deg og ditt kjøkken. 

Book ditt møte her
Skal vi møtes ved kjøkkenøya?
Book et møte

Finn din lokale Designa butikk

En ting er å se på kjøkken på nettet. Noe annet er å oppleve et kjøkken i virkeligheten. Kjenn på materialene. Opplev fargene. Test funksjonene. Bli inspirert.  

Så hva venter du på? 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til en av våre mange Designa butikker rundt om i Norge. 

Finn din nærmeste DESIGNA butikk
Finn din lokale Designa butikk
Find din lokale DESIGNA butik

Kan vi hjelpe deg?

Finn din nærmeste Designa butikk eller kontakt oss nedenfor.

Finn butikk Skriv til oss

Ingen spørsmål er dumme

 • Prisen på et nytt kjøkken er individuelt - akkurat som smak, behov og løsninger.
   
  Våre kjøkkenkonsulenter stiller spørsmål og lytter til dine behov og kjøkkendrømmer, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt. Se priseksempler her
 • Prisen for å montere et kjøkken er individuell og avhenger av kjøkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen avhenger også av om det må installeres elektriske og VVS installasjoner i forbindelse med montering av kjøkkenet.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blant de beste på markedet.
   
  Hos Designa legger vi stor vekt på kundetilfredshet - også etter at kjøkkenet er tatt i bruk.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hengsler - samt alle bevegelige deler. 10 år på skap og dører, og 5 år på benkeplater. Les om garantiene våre her
 • Når vi har designet formen på det nye kjøkkenet ditt, ser vi sammen på hvilket inventar som passer best til dine behov på kjøkkenet. Våre kjøkkenkonsulenter stiller de riktige spørsmålene og lytter til dine kjøkkendrømmer og behov, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt.