Kjøkkenvask 

Vedlikehold
av stålvask

Hvordan sikre at stålvasken din holder seg ren, skinnende og fri for skader i lang tid

6 gode tips for vedlikehold av stålvasker

Trenger stålvasken din passende stell og vedlikehold? Her får du 6 gode tips til hvordan du holder det både vakkert og funksjonelt. 

Finn inspirasjon i våre kataloger
6 gode tips for vedlikehold av stålvasker
1.
Rengjøring
Rengjør stålvasken regelmessig med en myk klut eller svamp og mildt rengjøringsmiddel. Unngå å bruke slipende rengjøringsmidler eller stålull, da de kan ripe opp og skade overflaten.
2.
Skyll etter
Skyll vasken grundig med vann etter bruk for å fjerne såperester og smuss som kan forårsake flekker og misfarging på ståloverflaten.
3.
Tør efter
Etter rengjøring og skylling, tørk vasken tørr med en myk klut for å fjerne overflødig fuktighet. Dette bidrar til å forhindre vannflekker og kalkavleiringer.
4.
Kalkfjerning
Hvis det dannes kalkavleiringer i stålvasken din, kan du fjerne dem med en blanding av like deler hvit eddik og vann. Påfør blandingen på limen, la den stå i noen minutter og skrubb forsiktig med en myk klut eller svamp. Skyll deretter grundig med vann og tørk vasken tørr.
5.
Polering
For å gi stålvasken din en ekstra glans og beskyttelse mot flekker, kan du polere den med vanlig husholdningssprit. Drypp litt rødsprit på en tørr, ren klut og poler den opp.
6.
Unngå riper
For å beskytte stålvasken din mot riper og slitasje kan du bruke bunnrist eller beskyttelsesmatte i bunnen av vasken. Dette minimerer direkte kontakt mellom stål og gjenstander som gryter, panner og bestikk.

Har du spørsmål om kjøkkenet ditt?

Har du fortsatt spørsmål om vedlikehold av ditt Designa kjøkken? Du er alltid velkommen til å ta kontakt med din nærmeste Designa-butikk. 

Våre kjøkkenkonsulenter er lidenskapelige eksperter, og de kan utrolig mye om vårt sortiment og produktmaterialer. De er alltid klare til å hjelpe deg hvis du har spørsmål om vedlikehold. 

Finn butikk
grafik af køkken
køkkenmøde