Classic by DESIGNA

Foren historiens klassiske fronter med en moderne innredningstwist

Når matentusiastisk plassbehov og estetisk sans møtes

Vi befinner oss syd for Holbæk, på et familiegården fra starten av 1900-tallet, omringet av mark, mose og kjøkkenhage, og flere hundre meter til nærmeste nabo. Det er der vi møter en barnefamilie, en kokk, en ingeniør med et godt øye for design, store matambisjoner, kreativitet og kjærlighet til fest og moro med venner og familie – midt i et oppussingsprosjekt. Og ut av det kommer Classic by Designa kjøkkenet til live, et kjøkken med både arbeidsrom og wow-effekt.   


”Man blir kanskje blind på kjøkkenet sitt over tid, men når vi får nye gjester på besøk blir de stadig overrasket over hvor fint det er, og det er en kul påminnelse om at kjøkkenet vårt er, ja, vårt helt egne, ekstraordinære leverom.” 

- Maria og Ulrik 

Silk by Designa - fra køkkendrøm til virkelighed
Classic by Designa - fra køkkendrøm til virkelighed

Et livsprosjekt av en oppussing på familiegården, med rikelig av kvadratmeter å boltre seg på.

Her skulle Maria og Ulrik, sammen med Designa, skape hjertet i hjemmet for familien på fem – med respekt for hjemmets opphav.  

Landligt udtryk og industriel praksis

Maria og Ulrik hadde mange ulike punkter i oppussingsprosjektet av familiegården, men det var særlig et som sto deres hjerte nær: De ønsket at kjøkkenet skulle være noe helt spesielt, og selve hjertet av hjemmet.

 
Med Marias interiørlidenskap og Ulriks gastronomiske yrke var kravene verken få eller enkle. For samtidig som rommet ekspressivt skulle passe inn i den opprinnelige rammen med finér og skapvinduer, måtte det også kunne romme og tåle kulinariske opplevelser, en barneflokk på tre aktive gutter og massevis av gjester. 

Landlig uttrykk og industriell praksis
Landlig uttrykk og industriell praksis

Tid for å la gode ideer skinne

Ideene om å pusse opp kjøkkenet hadde florert lenge for familien Wanglund. De hadde brainstormet i en lengre periode og ideene var mange. Det var spesielt de rette, håndtaksfrie og lyse dørene paret var ute etter.

Det, kombinert med en nøye utvalgt benkeplate i massiv eik, ble utgangspunktet for Wanglunds kjøkkendrøm. I tillegg måtte det lages og bygges, blant annet med materialene til den gamle peisen rundt koketoppene. Det som kunne bevares fra den gamle kjøkkenløsningen, det skulle bevares. 

Tid for å la gode ideer skinne
Tid for å la gode ideer skinne
De små, vigtige detaljer
De små, vigtige detaljer

Gastronomisk lekeplass for hele familien

Store drømme skaper et stort kjøkken. I hvert fall hos familien Wanglund. For når man har masser av plass bør den brukes til det fulle, hvis du spør dem.  

Det nye kjøkkener er i dag intet mindre enn en sju meter lang, gastronomisk opplevelse, der det er tatt høyde for både kokkens, hverdagsbruken og festlighetenes utfoldelser.   

  • Benkeplaten i massiv eik byr på en estetisk trestruktur som er utarbeidet med en jevn overflate. Dette gjør at den også er praktisk og hygienisk, ved at matrester ikke setter seg i kriker, kroker eller i treverkets struktur.
  • Porselensvasken er utvidet med en sideflate i benkeplaten, som skåner treverket for varme og vann.
  • Vaskens armatur, eller blandebatteri, er fleksibelt og kan forlenges og håndstyres. Dermed blir rengjøringen lett(ere), når kokkeleringen har vært større enn vanlig. 
  • Hvitevarer som passer til både hverdags og fest - både i størrelse, funksjon og antall. Derfor har familien to ovner og to oppvaskmaskiner.  

 

Gastronomisk lekeplass for hele familien
Gastronomisk lekeplass for hele familien
Madlavning

Når praktiske løsninger står i stil med estetikk

Skuffer, skapplass, systemer – og masse av det. Slik er dette Classic by Designa kjøkkenet satt sammen, der overflater og de mange kvadratmeter er nøye strukturert. Som Maria forklarer har hver praksis sin plassering, enten det er matpakkesmøring, frokoststasjon, baking eller noe helt annet. Den klassiske arbeidstrekanten med stekeovn, vask, benkeplate er erstattet av nyttige arbeidsstasjoner. 

Det, og to oppvaskmaskiner gjør at det er enkelt å ha det rent og ryddig, og slik kommer Classic-kjøkkenet også til sin rett rent estetisk – selv om det er flittig brukt av både foreldre som kutter, tilbereder mat eller freser grønnsaker i stekepannen – og gutter som nyter en sosial stund ved kjøkkenøya etter skolen. 

Og slik skaper familiens masterpiece fra Classic by Designa beundring, gang på gang.   

Når praktiske løsninger står i stil med estetikk
Når praktiske løsninger står i stil med estetikk
opbevaring
landkøkken

Drømmer du om et kjøkken ala familien Wanglund? 

Book et møte med våre dyktige designere i butikk, eller book et hjemmebesøk der vi møtes hos deg og tar en snakk om hvordan vi kan oppfylle deres kjøkkendrømmer.  

Book dit møte her
Drømmer du om et kjøkken ala familien Wanglund? 
kaffe

Finn din lokale Designa butikk 

En ting er å se på kjøkken på nettet. Noe annet er å oppleve et kjøkken i virkeligheten. Kjenn på materialene. Opplev fargene. Test funksjonene. Bli inspirert.  

Hva venter du på? 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til en av våre mange Designa butikker rundt om i Norge. 

Finn din lokale Designa butikk 
Finn din lokale Designa butikk 
Find din lokale DESIGNA butik

Opplev våre 5 kolleksjoner

Vi har kategorisert våre design i fem flotte kolleksjoner for deg. Finn din favoritt eller kombiner dem slik du vil.​ Vi gir deg ekspertveiledning, og er alltid klare til å gjøre en ekstra innsats for deg.