Hva koster et nytt kjøkken?

Prisen på et nytt kjøkken avhenger av flere ting. Valg av design og materialer, størrelsen på kjøkkenet og hva du selv vil stå for, er alle med på å påvirke kjøkkenbudsjettet. Vi gir deg en oversikt over hva som har mest å si for prisen på kjøkkenet. 

Det som er spart, er tjent

La oss slå fast at de fleste ikke kjøper et nytt kjøkken for å spare penger. Men det er ikke ensbetydende med at du ikke gjerne vil ha mest mulig ut av kjøkkenbudsjettet – det er vi ganske overbevist om at de fleste vil.

Vårt beste sparetips er at du bør vurdere om du kan fortsette å bruke de hvitevarene du allerede har. Valget av hvitevarer kan utgjøre en vesentlig del av kjøkkenbudsjettet ditt. Dessuten bør du ta stilling til om du kan unngå å flytte rundt på installasjoner til elektrisitet, vann og avløp – det skrur prisen på ditt nye kjøkken opp i været.

Avtal et møte med en konsulent og hør hvordan du får mest ut av kjøkkenbudsjettet ditt.

Se priseksempler - fra XS til XL kjøkken
Det som er spart, er tjent
Det som er spart, er tjent

Hva koster det å montere et kjøkken?

Pris på montering avhenger av hvor mange moduler du har og materialer på benkeplate. Som tommelfingerregel bør du regne med priser fra 25.000+ til montering av et nytt kjøkken dersom du får profesjonelle håndverkere til å gjøre det. Det tar som regel en uke å montere et «gjennomsnittlig» kjøkken fra Designa Kjøkken.

Prisen for montering av et kjøkken avhenger likevel av hvor stort kjøkkenet ditt er. Hvor mye skal monteres, og hva vil du stå for selv? Dersom du monterer selv, er prisen selvfølgelig lavere enn om vi leverer alt montert hjemme hos deg. Vi anbefaler gjerne lokale håndverkere som har solid erfaring med å montere våre kjøkken.

Hva koster det å montere et kjøkken?
Hva koster det å montere et kjøkken?

Du bestemmer prisen selv

Hos DESIGNA er du designeren. Du bestemmer selv hvordan ditt kjøkken skal leveres: Montert eller umontert, levert eller avhentet. På den måten kan du selv påvirke prisen på ditt nye kjøkken.

Vi har tydelige priser, uansett hva du velger av produkter og servicenivå. Det gjør også at du aldri får noen ubehagelige overraskelser når du handler hos oss.

Hva skjuler seg bak fasaden?

Selv om skapdørene er ansiktet utad, skjuler det seg også en løsning bak fasaden. Og det er ikke helt galt når vi sier at det indre i høy grad også teller.

Hvis du velger skap med innvendige skuffer, må du sette av mer av kjøkkenbudsjettet ditt enn om du velger skap med hyller. Faktisk kan du spare rundt halvparten ved å nøye deg med skap istedenfor skuffer.

Det trenger ikke å være et spørsmål om enten eller, men snarere både og. Skuffeskap og innvendige skuffer er nemlig med på å øke funksjonaliteten i kjøkkenet, mens skap med hyller er den prisbevisste løsningen.

Få kontroll over kjøkkenplanleggingen
Hva skjuler seg bak fasaden?
Hva skjuler seg bak fasaden?

Størrelsen på kjøkkenet ditt

Når du innreder et kjøkken, avhenger prisen av hvor mange kvadratmeter du har å boltre deg på. I stedet for å ta utgangspunkt i et budsjett, vil vi heller drøfte hva du synes bør være rammene i ditt nye kjøkken. Da kan vi alltid tilpasse det ut fra budsjettet ditt.

Akkurat som mennesker er forskjellige, skal også kjøkkenet ditt være det. Noen har plass til et spisebord og en kjøkkenøy, mens andre har færre kvadratmeter å utfolde seg på. Felles for både de større og de mindre løsningene er at du er designeren, og du står derfor fritt til å sette rammene selv.

Slik innreder du kjøkkenet ditt
Classic kjøkken i grå
Størrelsen på kjøkkenet ditt

Funksjonelt design i alle prisklasser

Noen foretrekker et nytt kjøkken til den beste prisen. Andre ønsker fargerike eller klassiske løsninger. Ingenting er riktig eller galt.  

Valget av en kjøkkendesign har stor betydning for prisen på ditt nye kjøkken. Det kan være mange tusen kroners forskjell, avhengig av hva du velger underveis i designprosessen. Uansett hva slags stil du foretrekker, har vi likevel alltid en individuell løsning som matcher ditt budsjett.

Funksjonelt design i alle prisklasser
Funksjonelt design i alle prisklasser

Prioriter valget av benkeplate

Det er som regel benkeplaten som er den dyreste investeringen i kjøkkenet. Derfor er det en god idé at du setter deg grundig inn i fordelene og ulempene ved de forskjellige alternativene.

Skal det være en prisvennlig og slitesterk laminatplate som har en lukket overflate der fukt ikke trenger inn? Skal det være massivt tre som skaper hyggelige rammer rundt familielivet i kjøkkenet? Eller skal det være en Rolls-Royce-modell i granitt eller Dekton®? 

Få hjelp til å velge benkeplate
Prioriter valget av benkeplate
Prioriter valget av benkeplate

Book et møte med en konsulent

Book et uforpliktende møte med en av våre konsulenter. Få en god kopp kaffe og en prat om mulighetene for nytt kjøkken, bad eller garderobe.

 
Book et møte her
Book et møte med en konsulent
Book et møte

Finn din lokale Designa butikk

En ting er å se på kjøkken på nettet. Noe annet er å oppleve et kjøkken i virkeligheten. Kjenn på materialene. Opplev fargene. Test funksjonene. Bli inspirert.  

Så hva venter du på? 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til en av våre mange Designa butikker rundt om i Norge. 

Finn din nærmeste Designa butikk
Finn din lokale Designa butikk
Finn din lokale DESIGNA-butikk

Kan vi hjelpe deg?

Finn din nærmeste Designa butikk eller kontakt oss nedenfor.

Finn butikk Skriv til oss

Ingen spørsmål er dumme

 • Prisen på et nytt kjøkken er individuelt - akkurat som smak, behov og løsninger.
   
  Våre kjøkkenkonsulenter stiller spørsmål og lytter til dine behov og kjøkkendrømmer, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt. Se priseksempler her
 • Prisen for å montere et kjøkken er individuell og avhenger av kjøkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen avhenger også av om det må installeres elektriske og VVS installasjoner i forbindelse med montering av kjøkkenet.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blant de beste på markedet.
   
  Hos Designa legger vi stor vekt på kundetilfredshet - også etter at kjøkkenet er tatt i bruk.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hengsler - samt alle bevegelige deler. 10 år på skap og dører, og 5 år på benkeplater. Les om garantiene våre her
 • Når vi har designet formen på det nye kjøkkenet ditt, ser vi sammen på hvilket inventar som passer best til dine behov på kjøkkenet. Våre kjøkkenkonsulenter stiller de riktige spørsmålene og lytter til dine kjøkkendrømmer og behov, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt.