Et sommerhuskøkken inspireret af naturen

Ren nytelse og ro med det perfekte hyttekjøkken

Ahhh… Hytta oser av hygge og nærvær – det skal også hyttekjøkkenet ditt gjøre

Få inspirasjon til ditt nye hyttekjøkken

Hytta er stedet der vi finner et fristed fra hverdagen. Et sted der vi gjerne vil legge til rette for hygge, nærvær og den lette og lyse feriestemningen. Derfor skal kjøkkenet på hytta også være annerledes enn hverdagskjøkkenet ditt.

Kanskje har du allerede lagt merke til det. Kjøkkenet på hytta er et sted der man kan ta noen litt mer kreative innredningsvalg. Det er mer plass til åpne hyller med små ting og tang, som bidrar til å skape en personlig og koselig atmosfære, samtidig som fargene får fritt spillerom.

Les videre og få inspirasjon til hvordan du kan skape ditt nye hyttekjøkken.

Hyttekjøkken
Hyttekjøkken

Det lille hyttekjøkkenet

Mange hytter har en kompakt planløsning med lite plass til kjøkken, men det gjør ikke noe. Det er en del av hyggen, og kanskje brukes hytta uansett mest om sommeren , når været er lunere og lysere. Da bruker vi jo også mye mer tid under åpen himmel.

Vi tenner opp grillen, og mange måltider tilberedes og serveres ute på terrassen. Et hverdagskjøkken må ha godt med oppbevaringsplass til både mat og kjøkkenutstyr, men vi klarer oss med vesentlig mindre plass på hyttekjøkkenet.

Begrenset plass fører imidlertid til at det er viktig at du utnytter den tilgjengelige plassen så godt som mulig.

Designas innredningskonsulenter har mange gode løsninger for hvordan du kan utnytte hulrom, hjørner og sokkelplasser til smart og praktisk oppbevaring, noe som utgjør en stor forskjell.

Les mer om køkkeninnredning
Det lille hyttekjøkkenet
Det lille hyttekjøkkenet

Bruk kreativiteten din og sett ditt personlige preg på hytteinnredningen

Mange innreder hytta mye mer fritt og kreativt enn den vanlige boligen. På hytta er det plass til mange morsomme pyntegjenstander, sammen med «skatter» som man over tid har funnet på stranden eller på utflukter. Her finner også mange loppefunn og arvegods vei inn i innredningen, og alt dette bidrar til en uhøytidelig, koselig og inspirerende atmosfære.

Innred kjøkkenet ditt med åpne hyller, reoler og vitrineskap, og lag små utstillingsplasser for skattene dine. Det kan for eksempel være keramikk, blomster, steiner eller vaser, prøv å samle dem i små stilleben-oppsett. Det skaper mer ro i innredningen, samtidig som det er enklere å holde rent og pent.  

Bruk kreativiteten din og sett ditt personlige preg på innredningen
Bruk kreativiteten din og sett ditt personlige preg på innredningen
Et sommerhuskøkken inspireret af naturen

Slipp fargene løs

Hyttekjøkkenet ditt skal passe til resten av atmosfæren og innredningen på hytta. Hvis du for eksempel har innredet hytta med eldre møbler og dekorasjoner, kan et minimalistisk kjøkken skille seg ut. Da er det bedre å velge et mer landlig og romantisk kjøkkenuttrykk med vakre grep og profilerte fronter. 


Hva med å sette litt farge på kjøkkenet ditt? Det trenger ikke å være ekstremt, men trendfarger som beige og rosa kan gi hyttekjøkkenet ditt mer sjel og personlighet, samtidig som det skaper en oase av letthet og lys.

Eller hva med en farge som grønn? Mange hytter ligger tett på naturen. Inviter naturens avstressende og beroligende effekt inn, i form av en grønn kjøkkenoase. Grønnfargen passer også godt sammen med mange andre materialer – enten det er tre, stein eller metall.

Les mer om kjøkkenfarger
Hyttekjøkken beige
Hyttekjøkken beige
Sommerhuskøkkenet i et fritidshjem tæt på naturen og stranden

Velg riktige materialer

Når du skal innrede et nytt kjøkken i hytta, må du først gjøre deg noen tanker om hvordan dere bruker hytta. Hvis det er en utleiehytte, er det lurt å velge mer slitesterke materialer som tåler hardfør behandling og slitasje. I et slikt tilfelle kan det være lurt med en stålbordplate, som er ekstremt motstandsdyktig mot slag og merker.

Hvis det er en privat hytte som kun brukes av dere selv, står dere fritt til å velge mer delikate og ømfintlige materialer, som må behandles og vedlikeholdes med omtanke.

Velg riktige materialer
Velg riktige materialer

Gjør deg klar til kjøkkenmøte

Gjør deg klar for et gratis og uforpliktende møte med en av våre kjøkkenkonsulenter. Forbered deg på spørsmål, for vi stiller mange av dem. Vi vil nemlig gjerne gjøre oss godt kjent med deg og din families behov og rutiner, slik at vi sammen kan designe det helt riktige hyttekjøkkenet til deres fritids- og ferieliv.

Book et møte her
Gjør deg klar til kjøkkenmøte
Book et moede med en Designa Køkken-konsulent

Finn din lokale Designa-butikk

En ting er å se på kjøkken på nett. Det er noe helt annet å oppleve kjøkkenet i virkeligheten. Føle materialene. Oppleve fargene. Prøve ut de mange funksjonene.

Så hva venter du på? 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til en av våre mange Designa butikker rundt omkring i Norge.

Finn din nærmeste Designa butikk
Finn din lokale Designa butikk
Finn din lokale Designa butikk

Kan vi hjelpe deg?

Finn din nærmeste Designa butikk eller kontakt oss nedenfor.

Finn butikk Skriv til oss

Ingen spørsmål er dumme

 • Prisen på et nytt kjøkken er individuelt - akkurat som smak, behov og løsninger.
   
  Våre kjøkkenkonsulenter stiller spørsmål og lytter til dine behov og kjøkkendrømmer, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt. Se priseksempler her
 • Prisen for å montere et kjøkken er individuell og avhenger av kjøkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen avhenger også av om det må installeres elektriske og VVS installasjoner i forbindelse med montering av kjøkkenet.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blant de beste på markedet.
   
  Hos Designa legger vi stor vekt på kundetilfredshet - også etter at kjøkkenet er tatt i bruk.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hengsler - samt alle bevegelige deler. 10 år på skap og dører, og 5 år på benkeplater. Les om garantiene våre her
 • Når vi har designet formen på det nye kjøkkenet ditt, ser vi sammen på hvilket inventar som passer best til dine behov på kjøkkenet. Våre kjøkkenkonsulenter stiller de riktige spørsmålene og lytter til dine kjøkkendrømmer og behov, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt.