Et sommerhuskøkken inspireret af naturen

Ren nytelse og ro med det perfekte kjøkkenet for hytta

Ahhh... Hytta oser av hygge, avslapning og koselige sammenkomster- det skal også hyttekjøkkenet ditt gjøre 

Nytt kjøkken til hytta? 

Kjøkkenet på hytta skal være litt annerledes enn kjøkkenet ditt hjemme. Det viktigste er at det skal være et koselig sted å være. Hytta er der vi søker tilflukt fra hverdagen. Det er her vi ønsker å skru opp hyggen noen hakk, dyrke samvær og nærvær, og nyte feriestemningen.  

Du har kanskje lagt merke til at kjøkkenet på hytta eller sommerhuset er ofte mer fargerik enn kjøkkenet du har hjemme. Innredningsvalgene og løsningene er også mer kreative. Her er det bedre plass til åpne hyller med små ting og tang som bidrar til å skape en koselig atmosfære og gir deg muligheten til å sette ditt personlige preg på interiøret.  

Hyttekjøkken
Hyttekjøkken

Det lille hyttekjøkkenet

Det er ikke mye plass på hytta eller sommerhuset, og kjøkkenet er ofte liten, men det gjør ikke noe. Det er en del av hyggen, og om sommeren, når været er varmere og lysere, bruker vi mye mer tid ute i naturen. 

Vi tenner opp grillen, og en stor del av maten tilberedes og serveres ute på terrassen. Kjøkkenet hjemme skal ha god oppbevaringsplass for mat og kjøkkenutstyr, men vi klarer oss med betydelig mindre plass på hyttekjøkkenet.  

Det er vigtig at du utnytter plassen så godt som mulig på hytta.  

Hos DESIGNA har vi mange gode løsninger for hvordan du kan utnytte hulrom, hjørner og sokkelplasser med smart og praktisk oppbevaring som utgjør en stor forskjell.  

Les mer om køkkeninnredning
Det lille hyttekjøkkenet
Det lille hyttekjøkkenet

Bruk kreativiteten din og sett ditt personlige preg på innredningen

Mange tør å være litt mer kreative med innredningen på hytta enn på huset sitt. Her er det plass til de mange morsomme pyntegjenstandene og «skattene» som du har funnet på stranda eller utflukter og samlet på over tid. Ofte brukes det også mange loppefunn og arvegods i innredningen. Alt dette bidrar til en upretensiøs og koselig atmosfære. 

Innred kjøkkenet ditt med åpne hyller, reoler, vitrineskap og lag små utstillinger for “skattene” dine. Du kan for eksempel vise frem keramikk, blomster, steiner og vaser i små stillebens-oppsett. Det skaper mer orden i interiøret, og er også lettere å holde rent og pent. 

Bruk kreativiteten din og sett ditt personlige preg på innredningen
Bruk kreativiteten din og sett ditt personlige preg på innredningen
Et sommerhuskøkken inspireret af naturen

Slipp fargene løs

Kjøkkenet ditt skal matche resten av atmosfæren og innredningen på hytta. Har du for eksempel innredet hytta med eldre møbler og dekorasjoner, kan et minimalistisk kjøkken skille seg ut. Her er det bedre å gå med et mer landlig og romantisk kjøkken med fine håndtak og dørkarmer. 

Ikke vær redd for å eksperimentere med farger på kjøkkenet. Det trenger ikke å være vilt, bare trendige farger som beige og rosa kan gi kjøkkenet mer spiss og personlighet, samtidig som det omfavner kjøkkenet i en oase av letthet og lys. 

Eller hva med et grønt kjøkken? Hytter er mer avsidesliggende og nærmere naturen. Med et grønt kjøkken, kan du invitere naturens avstressende og beroligende effekt inne. Grønnfargen passer også bra sammen med andre materialer – enten det er tre-, stein- eller metallelementer 

Les mer om kjøkkenfarger
Hyttekjøkken beige
Hyttekjøkken beige
Sommerhuskøkkenet i et fritidshjem tæt på naturen og stranden

Velg riktige materialer

Det er viktig å tenke på hvordan hytta brukes før du bestemmer deg for hvilke materialer du vil ha. Om det for eksempel er en utleiehytte, er det lurt å gå med mer slitesterke materialer som tåler mer. I dette tilfelle kan det være lurt med en stålbordplate, som er ekstremt motstandsdyktig mot slag og merker. 

Er det mer en privat hytte som kun brukes av deg selv, kan du enkelt velge ut fine og sårbare materialer som må behandles og vedlikeholdes riktig. 

Velg riktige materialer
Velg riktige materialer

Gjør deg klar til veiledningstime

Gjør deg klar for et møte med en av våre kjøkkenkonsulenter. Forbered deg på spørsmål, for vi stiller mange av dem. Vi ønsker å bli godt kjent med deg og din families behov og rutiner, slik at vi sammen kan designe det perfekte hyttekjøkkenet. 

Book et møte her
Gjør deg klar til veiledningstime
Book et moede med en Designa Køkken-konsulent

Finn din lokale DESIGNA butikk

En ting er å se på kjøkken på nett. Det er helt noe annet å oppleve kjøkkenet i virkeligheten. Føle materialene. Oppleve fargene. Prøve ut de mange funksjonene. 

Hva venter du på?   

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til en av våre mange DESIGNA-butikker i Norge. 

Finn din nærmeste DESIGNA butikk
Finn din lokale Designa butikk
Finn din lokale Designa butikk

Kan vi hjelpe deg?

Finn din nærmeste Designa butikk eller kontakt oss nedenfor

Finn butikk Skriv til oss

Ingen spørsmål er dumme

 • Prisen på et nytt kjøkken er individuelt - akkurat som smak, behov og løsninger.
   
  Våre kjøkkenkonsulenter stiller spørsmål og lytter til dine behov og kjøkkendrømmer, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt. Se priseksempler her
 • Prisen for å montere et kjøkken er individuell og avhenger av kjøkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen avhenger også av om det må installeres elektriske og VVS installasjoner i forbindelse med montering av kjøkkenet.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blant de beste på markedet.
   
  Hos Designa legger vi stor vekt på kundetilfredshet - også etter at kjøkkenet er tatt i bruk.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hengsler - samt alle bevegelige deler. 10 år på skap og dører, og 5 år på benkeplater. Les om garantiene våre her
 • Når vi har designet formen på det nye kjøkkenet ditt, ser vi sammen på hvilket inventar som passer best til dine behov på kjøkkenet. Våre kjøkkenkonsulenter stiller de riktige spørsmålene og lytter til dine kjøkkendrømmer og behov, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt.