Gled deg til ditt første kjøkkenmøte

11 spørsmål du kan stille deg selv mens du venter

Hos Designa kan du alltid få inspirasjon til planlegging av ditt nye kjøkken, eller renovering av det eksisterende. Vi vet at et kjøkkenmøte med en av våre dyktige rådgivere gir deg de beste forutsetningene, slik at du kan finne og planlegge hvilket kjøkken som passer best til deg og din familie.

  • Du får sparring og rådgivning av en ekspert

  • Du gjør kjøkkendrømmen konkret og visuell

  • Du sparer tid og kommer raskt videre


Her på siden har vi samlet 11 spørsmål du kan stille deg selv innen ditt første kjøkkenmøte. På den måten får du satt ord på de tingene som er viktig for deg i ditt nye kjøkken.

Du er også velkommen til å printe ut spørsmålene, skrive ned svarene dine og ta det med når du skal møte oss.

Uansett om du benytter deg av guiden eller ikke, gleder vi oss til å se deg og komme i gang.

1. Hvorfor ønsker jeg å bytte kjøkken?

Dette er et spørsmål som kan lære deg flere ting. Først og fremst gir det deg en forståelse for dine viktigste behov i et kjøkken, men det får deg også til å tenke på hva du ønsker. Hva betyr mest for deg? På hvilken måte lever ikke ditt nåværende kjøkken opp til dine forventninger? Samtidig kan det gi deg en klarere ide til hvordan ditt drømmekjøkken ser ut, når du sammenligner ønsker med det du ønsker å bytte ut. 

2. Er det noe fra mitt nåværende kjøkken jeg kan bruke i det nye?


Vurder om det er noe i ditt nåværende kjøkken du liker godt, og derfor kunne ønske å ta med deg i det nye. Det kan være konkrete ting som har affeksjonsverdi for deg, for eksempel et gammelt skap, eller et bilde eller hylle du har arvet, men det kan også være en bestemt stemning du ønsker å gjenskape i ditt nye kjøkken. 

3. Hva fungerer bra på kjøkkenet jeg har i dag?


Ta deg en runde i ditt nåværende kjøkken og noter deg hvilke ting som fungerer godt og hvorfor. Det kan for eksempel være plasseringen av hvitevarer, vasken, skap, lengden eller høyden på benkeplaten, mengde skapplass og lignende. På denne måten får du overblikk over hva som fungerer godt i hverdagen som du tar for gitt, men som faktisk har stor betydning. 

4. Hva skal helt sikkert endres og hvorfor?

Se på kjøkkenet ditt med et kritisk blikk: Hva er du skikkelig lei av i ditt nåværende kjøkken? Hva fungerer ikke, og hvorfor? Det kan være alt fra design, farger og innredning, til hvitevarer, mengden benkeplass eller mangelen på enkelte funksjoner. Vær så konkret som mulig når du noterer dine svar. 

5. Er kjøkkenet en del av et større rom?


Er ditt nye kjøkken – eller skal det nye være – en del av et større rom? Og hvor stort skal kjøkkenet være i tilfelle? Gjør deg noen tanker om størrelsen på ditt nye kjøkken og hvordan det skal henge sammen med resten av rommet. Hvor skal det være plass til spiseplassen, hyller eller andre møbler? Lag gjerne en tegning hvor du setter opp målene på rommet, merk hvor det er dører og vinduer og tegn rommets øvrige møbler der det skal være. 

6. Hvilke krav har jeg til mine hvitevarer?


Hvilke krav har du til hvitevarer på kjøkkenet ditt? Drømmer du om ekstra store hvitevarer, frittstående kjøleskap, en ekstra stor stekeovn, utvidet kokeplate eller en vinkjøler? Noter ned alle ønskene dine, da de kan ha stor betydning for innredningen av ditt nye kjøkken, samt hvilke merker innen hvitevarer du ønsker. 

7. Hva slags mat lager jeg, egentlig?


Tenk over hva slags mat du og din familie typisk lager, både til hverdags og fest. Den daglige matlagingen har nemlig mye å si når en snakker om hvordan ditt nye kjøkken skal utformes. Elsker du å bake for eksempel, kan det gi mening å vurdere en større ovn og mye benkeplass. Bruker du mange kjøkkenmaskiner på en daglig basis, kan det være du bør ha ekstra hyller eller mer benkeplass til oppbevaring. Liker du å lage wok, kan det være det er lønnsomt med en ekstra stor kokeplate, og har du mye utstyr kan det være lurt å tenke på ekstra oppbevaringsplass. 

8. Hva betyr ”design og funksjonalitet” for meg?


De fleste drømmer om et kjøkken med både god funksjonalitet og lekkert design. Godt design og funksjonalitet kan likevel bety mye forskjellig, avhengig av hvem du spør. Hva betyr de for deg? Handler godt design for eksempel om farger, materialer eller et bestemt uttrykk? Skal det være enkelt og tidløst, eller skal det skille seg ut? Og er et kjøkken funksjonelt når det er lett å rydde og rengjøre, jobbe på eller noe helt annet? 

9. Hvor mange er tilstede på kjøkkenet, når jeg lager mat?


Er det alltid den samme som lager mat hos deg? Er dere en, eller flere? Og er det noen barn som er med på kjøkkenet? Jo fler som deltar i matlagingen, jo større behov for både gulv- og benkeplass. Og er det ofte barn med på matlagingen bør det tas hensyn til i innredningen slik at også de kan delta i matlagingen. 

10. Er mitt nye kjøkken fylt med pyntegjenstander?


Er du av typen som elsker å pynte kjøkkenet med bilder på veggene, flotte vaser eller grønne planter? Eller skal det først og fremst være funksjonelt? Hvilken type du er kan ha stor innflytelse på design og innredning av ditt nye kjøkken. Hører du til den første typen kan det være du ønsker å droppe overskapene og heller ha åpne hyller i innredningen, så du kan vise frem alle pyntetingene dine. Er du derimot mer av den minimalistiske og funskjonelle typen, kan lekre skap være veien å gå.

11. Hva er budsjettet mitt?

Ta en titt på ditt samlede budsjett, hva er dine «need to have» og «nice to have». På denne måten kan vi sette sammen den løsningen som best matcher dine behov, smak og budsjett.

Psst! Har du besøkt oss på Pinterest?

La deg inspirere og drøm deg bort ved å klikke deg gjennom flere av våre kjøkkenløsninger frem til vi sees.

La deg inspirere
Psst! Har du besøkt oss på Pinterest?
Psst! Har du besøkt oss på Pinterest?