Slik hjelper danske DESIGNA nordmenn å holde orden i skuffer og skap i det nye året

Desember 2018

Hvor ryddig er det på ditt kjøkken? I rommet mange bruker mest, er det viktig å ha oversikt og system for å holde det trivelig. La danske DESIGNA viser deg hvordan i 2019!

Et ryddig og oversiktlig kjøkken gjør det både enklere å lage mat og å finne roen. Men få rom i huset inneholder så mange ulike ting – alt fra ingredienser og kjøkkenmaskiner til bestikk, tallerkener og glass. Uten system kan det fort gå galt.

Inni er de ulike
Danske DESIGNA har gjort det til sin misjon å ikke bare lage stilsikre og trendy kjøkkenløsninger – de legger minst like mye flid i det du ikke ser.

– Vil du ha et kjøkken som er permanent funksjonelt og ryddig, er du avhengig av at de som har laget det har brukt krefter på å tenke ut smarte løsninger bak dører og inne i skuffer, sier designer Brigitte Kürzel hos DESIGNA A/S.

Skuffende skuffer
Alt for mange kjøkkenskuffer blir rotete og uoversiktlige over tid. Derfor er det viktig å velge en smart bestikkinnsats som passer til det du skal ha i skuffen – gjerne utført i tre, siden dette er solid og ser pent ut.

– Tross alt er innsiden på kjøkkenskuffene dine noe du ser på omtrent like mye som alt det ytre, så det burde være naturlig å tenke design også her, sier Kürzel.

Mye kan få sin egen plass
Det finnes også smarte innsats-løsninger som lar deg oppbevare tørrvarer som krydder, i tillegg til knivholdere i tre som gir den beste beskyttelsen til de aller viktigste redskapene du har på kjøkkenet. Dette frigir skapplass, og gjør det mye lettere å finne tørrvarene du bruker mest.

5 tommelfingerregler for et ryddig kjøkken
1. Bruk bestikkinnsatser, gjerne designriktige løsninger av tre
2. Vurder å oppbevare tørrmat, som krydder, i egne skuffeinnsatser
3. Utnytt all plass med karusell i hjørneskap, helst med uttrekksmulighet
4. Velg riktig avfallsløsning for dine gjennvinningsbehov
5. Innred et smart bøttekott med støvsuger-oppheng

Få ting til å gå rundt
De fleste kjøkken har hjørneskap, som ofte ender opp som et «Bermudatriangel» av bortgjemt kjøkkenutstyr. Velger du en smart karusell, forsvinner problemet istedenfor kjøkkenredskapene du trenger tilgang til.

– Her er det lurt å tenke karuseller som både roterer og kan trekkes ut fra selve skapet, råder Kürzel.

Smart resirkulering
Vi har blitt gode på kildesortering her i landet, og kjøkkenet er det naturlige stedet for avfallsbehandling i huset. Da er det også smart å finne de beste løsningene for resirkulering, som ikke tar for stor plass.

– Det finnes en rekke gode systemer med separate bøtter som sitter under vasken og trekkes ut når du åpner skapdøren. Dette er en mye bedre utnytting av plassen enn å ha bokser med papir og glass stående i veien på kjøkkengulvet, sier Kürzel.

Ikke glem bøttekottet
For mange er kjøkkenet også stedet der man oppbevarer vaskekoster, bøtter og støvsuger. Å stue alt inn i det høyeste og dypeste skapet du har er en dårlig løsning som sløser med plassen.

– Se heller etter praktiske trådhyller til innsiden av skapdøren, rengjøringsstativ med uttrekksystem som gir oversikt og enkel tilgang, og slangeholder til støvsuger, sier Brigitte Kürzel.

Mobil oppbevaring til rengjøringsartikler – som kan løftes ut og tas med når du skal vaske gulv og andre flater – er det også lurt å tenke på.

Ikke glem hvem som vet best
Husk at det er du som selv vet hvordan du vil at kjøkkenet ditt skal fungere.

Hemmeligheten bak god design sitter du dermed på selv.

– Og med god hjelp fra kjøkkenekspertene hos DESIGNA er du godt på vei mot drømmekjøkkenet, og et ryddigere 2019, sier Brigitte Kürzel.

Nedlastning
Materialet i denne pressemeldingen kan lastes ned her:

Hent pressemelding som PDF her

DESIGNA avfallssystem

DESIGNA høyskapsuttrekk

DESIGNA krydderholder