kjøkken i finér

Vedlikehold
av finérfronter

Inviter naturen inn med varme nyanser av finér

Hva slags materiale er finér?

Finér refererer til kjøkkenskapsdører og skuffefronter som er belagt med et tynt lag trefinér. Finér er et tynt ark av ekte tre som kuttes eller skrelles fra en stokk. Dette finérlaget påføres en underliggende kjerne, som vanligvis er laget av MDF (medium- density fibreboard), sponplater eller kryssfiner for å gi styrke og stabilitet. 

Finér kjøkkenfronter kombinerer estetikken og varmen til ekte tre med fordelene med et mer stabilt og kostnadseffektivt grunnmateriale. Finér lar deg velge mellom flere tresorter, farger og åremønstre, noe som gir et naturlig og luksuriøst uttrykk til kjøkkenet. 

Fordelene med kjøkkenfronter i finér inkluderer: 

  • Bedre motstand mot fuktighet og temperaturendringer sammenlignet med massivtre, noe som reduserer risikoen for vridning og deformasjon. 
  • Lavere kostnader sammenlignet med heltre, da finér krever mindre tremateriale. 

Hos Designa produserer vi finérfronter av høy kvalitet, slik at du i kombinasjon med riktig vedlikehold er sikret holdbarhet og lang levetid på kjøkkenfrontene dine. 

Les mer om kjøkkenfronter
grafik af græs
finér køkken med laminatbordplade

Rengjøring og vedlikehold

Hos din lokale Designa-butikk kan du kjøpe Front Cleaner, FC12, som er vårt spesialprodukt for daglig vedlikehold av kjøkkenfrontene dine. 

For å vedlikeholde finérdører på kjøkkenet ditt og sikre at de forblir vakre og holdbare, kan du følge disse enkle trinnene: 

1. Tørk av dørene regelmessig med en myk, fuktig klut for å fjerne støv og skitt. Unngå å bruke for mye vann da det kan skade overflaten . Bruk milde vaskemidler om nødvendig, men unngå å bruke slipemidler eller sterke kjemikalier som kan skade overflaten. 

2. Etter rengjøring, tørk dørene grundig med en myk, tørr klut for å fjerne overflødig fuktighet. Dette bidrar til å forhindre at vann trenger inn i finéren og skader den. 

3. Avhengig av type finér og overflatebehandling (lakk, olje, voks osv.), kan det hende at dørene må etterlakkeres med jevne mellomrom for å beskytte dem og opprettholde utseendet. 

Ved å følge disse trinnene kan du sikre at kjøkkendørene i finér forblir vakre og funksjonelle i årevis. 

grafik af lameller
finér køkken med corianbordplade

Har du spørsmål om kjøkkenet ditt?

Har du fortsatt spørsmål om vedlikehold av ditt Designa kjøkken? Du er alltid velkommen til å ta kontakt med din nærmeste Designa-butikk. 

Våre kjøkkenkonsulenter er lidenskapelige eksperter, og de kan utrolig mye om vårt sortiment og produktmaterialer. De er alltid klare til å hjelpe deg hvis du har spørsmål om vedlikehold. 

Finn butikk
grafik af køkken
køkkenmøde