Laminatbenkeplaten er praktisk og rimelig

Laminatbenkeplaten er blant favorittene i skandinaviske hjem, og det er ikke uten grunn. Det er nemlig en benkeplate som vil pryde ethvert kjøkken med sine mange designmuligheter. Få oversikt over alle fordeler og hva du bør være oppmerksom på. 
 
Praktisk, rimelig og enkel å vedlikeholde

… er de tre største fordelene ved en laminatbenkeplate. Det er derfor et godt benkeplatevalg til både kjøkkenet, vaskerommet og badet. Laminat er et syntetisk materiale som består av sammenpresset papir og lim, som settes på en sponplate og overflatebehandles, slik at den får en slitesterk overflate.

Få svar på: Hva koster et nytt kjøkken?
Praktisk, rimelig og enkel å vedlikeholde
Praktisk, rimelig og enkel å vedlikeholde
Det rimelige benkeplatevalget

Et nytt kjøkken medfører flere utgifter, og derfor er det en god idé å prioritere i budsjettet. En laminatbenkeplate befinner seg i den lave enden av prisskalaen, uten at man ofrer hverken design eller kvalitet. Det gir muligheten til å prioritere andre steder, og du får dermed en flott og praktisk benkeplate til en overkommelig pris.
 

Finn dine kjøkkenelementer
Det rimelige benkeplatevalget
Det rimelige benkeplatevalget
Velg mellom flere farger og mønstre

Hvis du velger en benkeplate i laminat, trenger du ikke å være redd for å gå på akkord med designdrømmene dine. Det finnes et stort utvalg av farger og mønstre til laminat.

Velg mellom forskjellige steinmønstre eller et utseende med imitert tre. Begge løsninger er praktiske, siden eventuelle flekker og riper enkelt kamufleres i mønsteret. Hvis det skal være mer stilrent, kan du velge hvitt laminat, som kler alle slags kjøkken.

Velg mellom flere farger og mønstre
Velg mellom flere farger og mønstre
Tenk praktikk inn i fargevalget

Hvis du har barn med på kjøkkenet, kan det være en god idé å tenke praktikk i fargevalget. Vær oppmerksom på at riper og flekker er mer synlige i høyglanset og ensfarget laminat.

Tenk praktikk inn i fargevalget
Tenk praktikk inn i fargevalget
Trenger minimalt med vedlikehold

Laminatbenkeplaten krever nesten ikke noe vedlikehold utenom en ren klut daglig. Du må likevel alltid sørge for at du fjerner flekker med det samme, slik at du unngår at de setter seg fast. Det gjelder spesielt for laminatbenkeplater i lyse farger.

Unngå dessuten å bruke rengjøringsmidler med kraftige syrer og baser samt stålsvamper som kan lage riper i benkeplaten.

Finn din nye kjøkkendesign
Trenger minimalt med vedlikehold
Trenger minimalt med vedlikehold
Unngå skader på benkeplaten

Selv om laminat er et slitesterkt materiale, finnes det enkelte ting du bør være oppmerksom på for å passe best mulig på benkeplaten.

Bruk alltid et skjærebrett, og pass på at du ikke lager riper i benkeplaten med rue overflater fra for eksempel leirtøy og støpejernsgryter. Bruk også alltid bordskånere og lignende under varme gryter og ovnspanner.

Les mer om vedlikehold
Unngå skader på benkeplaten
Unngå skader på benkeplaten
Tenk på plasseringen av kjøkkenmaskiner

Det finnes en minimal risiko for at laminat kan bule ut i skjøtene. Det kan skje hvis du lar vannkokeren eller kaffemaskinen stå ved skjøtene, og vann renner ned i dem. Tenk derfor over hvor du plasserer maskiner som det kan renne kondensvann ut av.

Tenk på plasseringen av kjøkkenmaskiner
Tenk på plasseringen av kjøkkenmaskiner

La ekspertene våre hjelpe deg

Om du fortsatt ikke er sikker på hvilken benkeplate du skal velge, kan du alltids få hjelp av en av innredningsekspertene våre. I samråd med eksperten kan du få gode råd, og sammen kan dere finne frem til den benkeplaten som passer til ditt budsjett, ønske og behov.

Book et uforpliktende møte
La ekspertene våre hjelpe deg
Book et møte
Du er designeren

Hos DESIGNA er du designeren. Våre innredningseksperter står likevel alltid klare til å hjelpe og veilede deg hvis trenger hjelp til oppmåling eller innredning.

Besøk nærmeste DESIGNA butikk og kjenn på laminatbenkeplaten før du bestemmer deg. Her kan du også få svar på alle de spørsmålene du måtte ha.

Finn nærmeste DESIGNA butikk
Du er designeren
Du er designeren
Kan vi hjelpe deg?

Finn din nærmeste DESIGNA butikk eller kontakt oss nedenfor

Finn butikk Skriv til oss
Ingen spørsmål er dumme
 • Prisen på et nytt kjøkken er individuelt - akkurat som smak, behov og løsninger.
   
  Våre kjøkkenkonsulenter stiller spørsmål og lytter til dine behov og kjøkkendrømmer, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt. Se priseksempler her
 • Prisen for å montere et kjøkken er individuell og avhenger av kjøkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen avhenger også av om det må installeres elektriske og VVS installasjoner i forbindelse med montering av kjøkkenet.
   
  Hos DESIGNA gir vi alltid en fast pris for montering, slik at ingen overraskelser oppstår.
 • Selvfølgelig! DESIGNAs garanti er blant de beste på markedet.
   
  Hos DESIGNA legger vi stor vekt på kundetilfredshet - også etter at kjøkkenet er tatt i bruk.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hengsler - samt alle bevegelige deler. 10 år på skap og dører, og 5 år på benkeplater. Les om garantiene våre her
 • Når vi har designet formen på det nye kjøkkenet ditt, ser vi sammen på hvilket inventar som passer best til dine behov på kjøkkenet. Våre kjøkkenkonsulenter stiller de riktige spørsmålene og lytter til dine kjøkkendrømmer og behov, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt.