Slik velger du kjøkkenskap

Underskap, overskap, høyskap og toppskap har alle hver sine kvaliteter, men hva skal du velge? Størrelsen på kjøkkenet har betydning for hva som er praktisk mulig. Få våre beste råd til hvordan du velger den rette kombinasjonen av kjøkkenskap.

 

Den rette kombinasjonen av kjøkkenskap

Valget av kjøkkenskap handler i stor grad om hvor mange skap du har plass til i kjøkkeninnredningen din, men valget ditt avhenger også av hvilke behov du har. For at du skal få den beste kombinasjonen av kjøkkenskap, bør du derfor vurdere følgende:

 • Ditt behov for oppbevaring?
 • Ditt behov for benkeplass?
 • Hvordan vil du helst bruke kjøkkenet ditt?

Hos DESIGNA tilbyr vi et av markedets bredeste utvalg av kjøkkenskap. Det gjør også at du alltid kan få en skreddersydd løsning som passer din kjøkkenplanlegging perfekt.

Den rette kombinasjonen av kjøkkenskap
Den rette kombinasjonen av kjøkkenskap
Kjøkkenskap med hver sine fordeler

Når du skal velge kjøkkenskap, er det viktig at de oppfyller de ønskene dine. Derfor er det en god idé at du vurderer hvordan skapinnredningen din skal være. Hvilke behov har du for oppbevaring? Hvordan foretrekker du å bruke arbeidsstasjonene på kjøkkenet ditt?

Nedenfor får du en oversikt over noen av skapmulighetene som finnes i vårt sortiment.

Kjøkkenskap med hver sine fordeler
Kjøkkenskap med hver sine fordeler
Underskap er en del av ethvert kjøkken

Uansett størrelsen på kjøkkenet ditt, vil underskap være et fast inventar. Vanligvis oppbevarer man kjøkkenutstyr som gryter, panner og skåler i underskapene. Det er fordi et underskap er dypere enn andre kjøkkenskap.

I tillegg danner underskapet fundamentet i kjøkkenet, som byr på flere muligheter. Det kan være å innbygge oppvaskmaskinen (kalt for innbyggingsskap), et hjørneskap med karusell eller å utnytte sokkelen som underskapet hviler på til skuffeoppbevaring.

Les også: Fornye eller renovere?
Underskap er en del av ethvert kjøkken
Underskap er en del av ethvert kjøkken

Bricks – en ny måte å tenke underskap på

Med vår spesialutviklede Bricks-løsning bestemmer du hvor skuffene i underskapet skal sitte. Bricks by DESIGNA er nemlig en ny og innovativ måte å tenke kjøkkenskap på. Plasser f.eks. grytene og pannene dine i den øverste skuffen, så du har dem lett tilgjengelig.

Bricks – en ny måte å tenke underskap på
Bricks
Utnytt høyden med overskap

Overskap er ideelle til å utnytte høyden på kjøkkenet. Det er særlig et effektivt verktøy på et mindre kjøkken hvor plassen må utnyttes til det fulle. Overskap fås både med eller uten skapdører, men felles for overskap er at de ikke er like dype som underskap.

Det er likevel fortsatt mange muligheter med overskap. Du kan blant annet bruke det til oppbevaring av nips, eller benytte overskapet til å skjule kjøkkenviften eller mikrobølgeovnen. Det handler om å tenke kreativt og utnytte all plassen.
 

Få råd til valg av skapdører
Utnytt høyden med overskap
Utnytt høyden med overskap
Toppskap er en fleksibel løsning

Toppskapet er et alternativ til overskapet. Akkurat som med overskap, må du avgjøre om toppskapet skal være med eller uten skapdør. Velger du med skapdør, sitter skapdøren typisk i toppen av skapet. Det er fordi at toppskap har en mindre høyde enn overskap.

Det finnes likevel enda et alternativ til både topp- og overskap. Hyller. Svevehyllen er god til å skape luft på kjøkkenet, slik at det ikke virker så kompakt. Det gir deg frihet til å innrede slik du har lyst. På den måten kan du også plassere alle tingene du bruker i hverdagen i nærheten, eller sette et (enda mer) personlig preg på det nye kjøkkenet ditt.

Finn inspirasjon i vår katalog
Toppskap er en fleksibel løsning
Toppskap er en fleksibel løsning
Få god oppbevaringsplass med høyskap

Høyskapet er det kjøkkenskapet som byr på mest plass til oppbevaring. Utover å utnytte takhøyden til det fulle, kan du også innrede høyskapet på flere forskjellige måter.

Du kan bruke høyskapet som innbyggingsskap, hvor du gjemmer bort kjøleskapet ditt bak en ensartet kjøkkenfront. Du kan også bruke det til å integrere ovnen din. En annen mulighet er justerbare hyller, trådkurver med uttrekk eller å bruke høyskapet som rengjøringsskap.

Få god oppbevaringsplass med høyskap
Få god oppbevaringsplass med høyskap
Ingen kjøkken er like

Hvis du har et stort kjøkken, kan du med fordel kombinere høyskap og underskap slik at du får mest mulig oppbevaringsplass. Hvis du derimot ikke har så mange kvadratmeter å jobbe med på kjøkkenet ditt, kan en kombinasjon av underskap og overskap være den ideelle løsningen.  

Det handler om å finne den riktige balansen mellom design og funksjonalitet når du skal velge kjøkkenskap – det vil nemlig alltid være en individuell løsning uten en entydig fasit.

Finn ditt nye Designa kjøkken
Ingen kjøkken er like
Ingen kjøkken er like

Hverdagens lekre detaljer

Hos Designa er soft-close, der skuffen glir elegant og lydløst inn, standard i alle skap. I tillegg får du også 10 års garanti på alle våre kjøkkenskap og skapdører.

Det betyr at du aldri trenger å bekymre deg for kvaliteten eller holdbarheten når du sitter midt i kveldsmaten og hører om dagens strabaser fra skolegården eller historiene fra arbeidsdagen.

Les mer om garantien vår
Hverdagens lekre detaljer
Hverdagens lekre detaljer

Det gode hverdagsliv

Hos Designa er kjøkkenskapene våre mer enn rammen om et nytt kjøkken. De er rammen om det gode hverdagslivet, hvor du møter de menneskene du er aller mest glad i. Akkurat som mennesker er forskjellige, skal kjøkkenet ditt også være det. Derfor er det du som er designeren.

Besøk din nærmeste Designa butikk og hør mer om de forskjellige kjøkkenmaterialene.

Se alle kjøkkenmaterialene
Det gode hverdagsliv
Det gode hverdagsliv

Finn din lokale Designa butikk

En ting er å se på kjøkken på nettet. Noe annet er å oppleve et kjøkken i virkeligheten. Kjenn på materialene. Opplev fargene. Test funksjonene. Bli inspirert.  

Så hva venter du på? 

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til en av våre mange Designa butikker rundt om i Norge. 

Finn din nærmeste DESIGNA butikk
Finn din lokale Designa butikk
Find din lokale DESIGNA butik

La ekspertene våre hjelpe deg

Hvis du fortsatt ikke er helt sikker på hvilken kombinasjon av kjøkkenskap du skal velge, hjelper våre innredningseksperter mer enn gjerne.

I samarbeid med en ekspert kan du få en tegning over det nye kjøkkenet ditt hvor du får se de mulighetene kjøkkenet byr på. Det innebærer naturligvis den rette kombinasjonen av kjøkkenskap, slik at du får den bord- og skapplassen som gir deg de beste arbeidsbetingelsene i hverdagen.

Book et uforpliktende møte
La ekspertene våre hjelpe deg
Book et møte

Kan vi hjelpe deg?

Finn din nærmeste Designa butikk eller kontakt oss nedenfor.

Finn butikk Skriv til oss

Ingen spørsmål er dumme

 • Prisen på et nytt kjøkken er individuelt - akkurat som smak, behov og løsninger.
   
  Våre kjøkkenkonsulenter stiller spørsmål og lytter til dine behov og kjøkkendrømmer, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt. Se priseksempler her
 • Prisen for å montere et kjøkken er individuell og avhenger av kjøkkenets størrelse og omfang.
   
  Prisen avhenger også av om det må installeres elektriske og VVS installasjoner i forbindelse med montering av kjøkkenet.
 • Selvfølgelig! Designas garanti er blant de beste på markedet.
   
  Hos Designa legger vi stor vekt på kundetilfredshet - også etter at kjøkkenet er tatt i bruk.
  Du får 25 års garanti på skuffer, skinner og hengsler - samt alle bevegelige deler. 10 år på skap og dører, og 5 år på benkeplater. Les om garantiene våre her
 • Når vi har designet formen på det nye kjøkkenet ditt, ser vi sammen på hvilket inventar som passer best til dine behov på kjøkkenet. Våre kjøkkenkonsulenter stiller de riktige spørsmålene og lytter til dine kjøkkendrømmer og behov, og vi tar alltid budsjettet ditt som utgangspunkt.